Fläskkotlett med citrus slaw | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskkotlett med citrus slaw

Underbara stekta fläskkotletter med en ljuvligt fräsch slaw av kål, ananas, lime och apelsiner. Detta goda recept på fläskkotletter med citrus slaw tillagar du på mindre än 30 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkålen med matberedarens fina strimlingsskiva eller osthyvel. Koka upp vatten i en gryta. Lägg i kålen och låt koka upp. Koka i 1 minut. Häll kålen i ett durkslag och spola snabbt av med kallt vatten. Låt ananasen rinna av.
  2. Skala och skär apelsinen i små bitar. Ta vara på saften. Pressa saften ur limen.
  3. Låt ananas rinna av. Skär i mindre bitar. Blanda ananasjuice med apelsinsaft och limesaft samt matlagningsyoghurt. Krydda med salt, kajennpeppar, ingefära och curry.
  4. Blanda kålen med frukten och dressingen. Servera till stekta fläskkotletter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
  • 1 apelsin i småbitar
  • saften av 1 lime
  • 1 burk ananas (à ca 225 g)
  • 1 msk ananasjuice
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mald ingefära
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk curry
  • 4 fläskkotletter
Lägg till i inköpslistan