Fläskkotlett Hawaii
En kombination man inte kan tro fungera, men som faktiskt gör det är fläskkotletter och ananas. Prova så får ni se! Här äts fläskkotlett Hawaii tillsammans med nykokt ris, och krispiga gurkbitar. Smaklig måltid önskar vi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
4 benfria fläskkotletter
2 tsk olja
salt
peppar
230 g chunky salsa (mild)
1 dl ananas i bitar
1/2 dl spad från ananasen
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2030 KJ / 485 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har inte testat receptet, men känslan hamnar ju på 80-talet.
Roger
2023-02-06Helt okej men saknade lite gosighet. Körde fläskkotletter med ben och kappa och plockade på en stor klick smör när jag gick i med salsan. Sen la jag ringar av ananas ovanpå kotletterna och toppade med lite riven gruyére och la på locket för att den skulle smälta lite. Toppade med lite grönt. Snyggt blev det iaf
Henrik
2021-03-09Svårt att få fram någon smak på fettbefriade fläskkotletter. Torra och trista. Bättre om det varit kotletter med ben och en fettrem (som de som önskat kunnat skära bort). Gurkbitarna var väl heller inte mycket till grönsaker i rätten.
Sten
2020-05-22