UNDER 45 MIN | Medel

Fläskkotlett Hawaii

En kombination man inte kan tro fungera, men som faktiskt gör det är fläskkotletter och ananas. Prova så får ni se! Här äts fläskkotlett Hawaii tillsammans med nykokt ris, och krispiga gurkbitar. Smaklig måltid önskar vi.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kotletterna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och rör ner salsan och ananasen med spadet i stekpannan. Låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Skär gurkan i tärningar.
  4. Servera med kotletterna med ris och gurka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaka gärna av med lite tabasco eller chilipeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 230 g chunky salsa (mild)
  • 1 dl ananas i bitar
  • 1/2 dl spad från ananasen
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 2030 kJ / 485 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept