Kotlett med rostad blomkål och prickig sås

2
0
Kotlett med rostad blomkål och prickig sås

Möra kotletter till middag är sällan fel! Servera dom med ugnsrostad potatis, lök och blomkål och en sås med smak av senap och krasse för en förhöjd smakupplevelse. Toppa med lite extra krasse vid servering och voìla, middagen är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2018

Kotlett med rostad blomkål och prickig sås

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

900 g
potatis
2
morötter
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
ca 400 g
blomkål
1
rödlök

Kotletter

4
benfria fläskkotletter
1/2 msk
olja

Sås

1/2
ask smörgåskrasse (à 100 g)
2 dl
smetana
1 msk
senap (gärna skånsk)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smetanan kan värmas med kotletterna när de är färdigstekta. Tillsätt då 1 dl mjölk också (för 4 port). Pressa lite vitlök över de färdiga grönsakerna och rör runt på plåten.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2858 KJ / 682 kCal
Fett 41 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 45 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept