Kotlett med rostad blomkål och prickig sås
Möra kotletter till middag är sällan fel! Servera dom med ugnsrostad potatis, lök och blomkål och en sås med smak av senap och krasse för en förhöjd smakupplevelse. Toppa med lite extra krasse vid servering och voìla, middagen är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2018
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
900 g potatis
2 morötter
1 msk olja
salt
peppar
ca 400 g blomkål
1 rödlök
Kotletter
4 benfria fläskkotletter
1/2 msk olja
Sås
1/2 ask smörgåskrasse (à 100 g)
2 dl smetana
1 msk senap (gärna skånsk)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2858 KJ / 682 kCal
Fett41 g
Salt1.6 g
Kolhydrater45 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer