Tomatbakad torskrygg i körvelbuljong
Den fina torskryggen är värd lite extra omsorg. Varsamt tillagad i ugnen under ett täcke av röd pesto och sedan serveras torsken med en anisdoftande körvelbuljong, delikatesspotatis och haricots verts. En vacker och god fiskmiddag med finstämda smaker.
Ingredienser
4 portioner
4 bitar torskrygg (à 140 g)
600 g amandinepotatis
1 liten purjolök
150 g haricots verts (bönor)
1 l hönsbuljong (vatten och fond eller tärning)
4 msk pesto (gärna pesto rosso)
2 msk ströbröd
salt
svartpeppar
1 kruka körvel
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1494 KJ / 357 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater32 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supersmidigt gottlagat! Bytte potatis mot basmatiris (i typ dubbla vattenmängden mot normalt) och haricots verts mot sockerärtor, lade till några klüftor vitlök per port i riskoket "for good measure". Man tager vad man haver som Zeke Varg sa när han kom hem från vedbacken:-// PS Så väldans gott det även passar bjuda kvinnfolk (Kajsa) på. Lägg till en flaska vitvin eller några klosteröl, sallad/råkost/räkor som förrätt, så blir det fredagsmys alla dagar i veckan...DS
Johan
2018-05-16