Tomatbakad torskrygg i körvelbuljong

3
1
Tomatbakad torskrygg i körvelbuljong

Den fina torskryggen är värd lite extra omsorg. Varsamt tillagad i ugnen under ett täcke av röd pesto och sedan serveras torsken med en anisdoftande körvelbuljong, delikatesspotatis och haricots verts. En vacker och god fiskmiddag med finstämda smaker.

Skriv ut
Tomatbakad torskrygg i körvelbuljong

Ingredienser

4 portioner
4
bitar torskrygg (à 140 g)
600 g
amandinepotatis
1
liten purjolök
150 g
haricots verts
1 l
hönsbuljong (vatten och fond eller tärning)
4 msk
pesto (gärna pesto rosso)
2 msk
ströbröd
-
salt och svartpeppar
1
kruka körvel
1/2
citron

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och buljongen.
I övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein och laktos).
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot soltorkad tomatcrème.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Johan

5/16/2018

Supersmidigt gottlagat! Bytte potatis mot basmatiris (i typ dubbla vattenmängden mot normalt) och haricots verts mot sockerärtor, lade till några klüftor vitlök per port i riskoket "for good measure". Man tager vad man haver som Zeke Varg sa när han kom hem från vedbacken:-// PS Så väldans gott det även passar bjuda kvinnfolk (Kajsa) på. Lägg till en flaska vitvin eller några klosteröl, sallad/råkost/räkor som förrätt, så blir det fredagsmys alla dagar i veckan...DS

Näringsvärde per portion

Energi 1494 KJ / 357 kCal
Fett 10 g
Salt 3 g
Kolhydrater 32 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept