UNDER 15 MIN |

Tomatbakad torskrygg i körvelbuljong

Den fina torskryggen är värd lite extra omsorg. Varsamt tillagad i ugnen under ett täcke av röd pesto och sedan serveras torsken med en anisdoftande körvelbuljong, delikatesspotatis och haricots verts. En vacker och god fiskmiddag med finstämda smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 175˚C.
  3. Skölj och skiva potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa och dela bönorna på mitten.  
  4. Koka potatis och purjolök sakta i buljongen ca 10 minuter. Lägg i bönorna när det återstår ca 5 minuter av koktiden. 
  5. Blanda peston med ströbrödet. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Bred pestoblandningen på fisken. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
  6. Hacka körveln och tillsätt den i buljongen. Smaksätt med några droppar citronsaft och ev. salt och peppar
  7. Servera torsken med körvelbuljong.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och buljongen.
I övrigt fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein och laktos).
Gör mjölkproteinfri: byt ut pesto mot soltorkad tomatcrème.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar torskrygg (à 140 g)
  • 600 g amandinepotatis
  • 1 liten purjolök
  • 150 g haricots verts
  • 1 l hönsbuljong (vatten och fond eller tärning)
  • 4 msk pesto (gärna pesto rosso)
  • 2 msk ströbröd
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka körvel
  • 1/2 citron

Näringsvärde
Per portion

Energi 1494 kJ / 357 kCal