Tomatbakad torskrygg i körvelbuljong

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Tomatbakad torskrygg i körvelbuljong

Den fina torskryggen är värd lite extra omsorg. Varsamt tillagad i ugnen under ett täcke av röd pesto och sedan serveras torsken med en anisdoftande körvelbuljong, delikatesspotatis och haricots verts. En vacker och god fiskmiddag med finstämda smaker.

Tomatbakad torskrygg i körvelbuljong

Ingredienser

4 portioner
4 bitar torskrygg (à 140 g)
600 g amandinepotatis
1 liten purjolök
150 g haricots verts (bönor)
1 l hönsbuljong (vatten och fond eller tärning)
4 msk pesto (gärna pesto rosso)
2 msk ströbröd
salt
svartpeppar
1 kruka körvel
1/2 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Supersmidigt gottlagat! Bytte potatis mot basmatiris (i typ dubbla vattenmängden mot normalt) och haricots verts mot sockerärtor, lade till några klüftor vitlök per port i riskoket "for good measure". Man tager vad man haver som Zeke Varg sa när han kom hem från vedbacken:-// PS Så väldans gott det även passar bjuda kvinnfolk (Kajsa) på. Lägg till en flaska vitvin eller några klosteröl, sallad/råkost/räkor som förrätt, så blir det fredagsmys alla dagar i veckan...DS

Johan

2018-05-16

Näringsvärde per portion

Energi1494 KJ / 357 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater32 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Pocherad torsk (grundrecept)
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad torsk i folie
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med räk- och dillsås och tomater
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk i folie med spenat, citron och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga