Tomatbakad lax med grönt mos
Tomatbakad lax med grönt mos är en betydlig mer färgglad och smakrik variant av klassiskt potatismos. Potatis och sockerärtor krossas med en visp där mjölk och smör adderas mot slutet och det förvandlas till ett fluffigt grönt mos. Till servering finns en härligt rosa lax och krispig broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021
Ingredienser
Mos
Lax
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tomatcrèmen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag gjorde en lite egen take på detta och blandade hackade soltorkade tomater, basilika och färskost till en créme som jag lade på laxen. Blev mycket gott!
Annika
2017-06-14