Tomatbakad lax med grönt mos är en betydlig mer färgglad och smakrik variant av klassiskt potatismos. Potatis och sockerärtor krossas med en visp där mjölk och smör adderas mot slutet och det förvandlas till ett fluffigt grönt mos. Till servering finns en härligt rosa lax och krispig broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
13 2021
Läs noga ingrediensförteckningen på tomatcrèmen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Annika
2017-06-14Jag gjorde en lite egen take på detta och blandade hackade soltorkade tomater, basilika och färskost till en créme som jag lade på laxen. Blev mycket gott!