Tomatbakad lax med grönt mos

Betyg 3.1 av 5.
158 personer har röstat
1
Tomatbakad lax med grönt mos

Tomatbakad lax med grönt mos är en betydlig mer färgglad och smakrik variant av klassiskt potatismos. Potatis och sockerärtor krossas med en visp där mjölk och smör adderas mot slutet och det förvandlas till ett fluffigt grönt mos. Till servering finns en härligt rosa lax och krispig broccoli.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Tomatbakad lax med grönt mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g fast potatis
250 g sockerärtor (eller se tips)
1 citron
2 dl mjölk
1 msk smör
250 g broccoli

Lax

4 bitar laxfilé (à 140 g)
1 kruka basilika
1 dl soltorkad tomatcrème (tapenade)
2 msk ströbröd (gärna panko)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
158 personer har röstat

Kommentar

Jag gjorde en lite egen take på detta och blandade hackade soltorkade tomater, basilika och färskost till en créme som jag lade på laxen. Blev mycket gott!

Annika

2017-06-14

Näringsvärde per portion

Energi2551 KJ / 609 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Smörstekt torsk med ärt- och broccolipuré
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax- och grönsakspytt med fetaost
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbiffar med soltorkad tomat och grönt mos
Betyg 3.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatis- och ärtpuré med mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och lökfylld lövbiff med ärtpuré
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsaksbullar med majs- och blomkålskräm
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga