Tomatbakad lax med grönt mos
Tomatbakad lax med grönt mos är en betydlig mer färgglad och smakrik variant av klassiskt potatismos. Potatis och sockerärtor krossas med en visp där mjölk och smör adderas mot slutet och det förvandlas till ett fluffigt grönt mos. Till servering finns en härligt rosa lax och krispig broccoli.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g fast potatis
250 g sockerärtor (eller se tips)
1 citron
2 dl mjölk
1 msk smör
250 g broccoli
Lax
4 bitar laxfilé (à 140 g)
1 kruka basilika
1 dl soltorkad tomatcrème (tapenade)
2 msk ströbröd (gärna panko)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2551 KJ / 609 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag gjorde en lite egen take på detta och blandade hackade soltorkade tomater, basilika och färskost till en créme som jag lade på laxen. Blev mycket gott!
Annika
2017-06-14