Lax- och grönsakspytt med fetaost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax- och grönsakspytt med fetaost

Överraska dina gäster med denna snabba lax- och grönsakspytt som kommer bli mycket uppskattad! Stek grönsakerna i omgångar före du tillsätter smakfull, varmrökt lax, salt fetaost och granatäpple. Servera direkt pytten med god balsamicovinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatisarna. Koka dem i lättsaltat vatten i 5-10 minuter (Häll av vattnet).
  2. Skala och finhacka löken. Skär paprikan i bitar. Dela/skär broccolin i buketter. Skär sockerärterna på mitten.
  3. Stek potatis, paprika, lök, broccoli och sockerärter i en stor stekpanna i margarin. Stek i omgångar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela laxen i bitar och blanda med pytten så att laxen blir varm. Lägg upp alltsammans på ett stort fat. Strö över fetaost och granatäppelkärnor. Ringla över balsamicosirap.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd helst originalfeta (grekisk) eller riven hårdost lagrad mer än 3 månader. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 250 g färsk broccoli
  • 100 g sockerärtor
  • 3 msk flytande margarin
  • salt och peppar
  • 300 g varmrökt lax
  • 100 g fetaost i tärningar
  • ev 1/2 dl granatäpple
  • balsamicosirap att ringla över
Lägg till i inköpslistan