Färsbiffar med soltorkad tomat och grönt mos
Servera smakfulla färsbiffar och läcker grön potatismos till middag. Här får färsbiffar smak av ljuvlig soltorkad tomat och en hint av senap. Det gröna i moset har färg och smak av små gröna ärter, en utsökt smakkombination till de saftiga och läckra färsbiffarna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2016
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g fast potatis
250 g små ärtor
1 1/2 dl mjölk
1 msk smör
250 g broccoli
Färsbiffar
1 msk senap (gärna dijonsenap)
1/2 dl vatten
1 dl soltorkad tomatcrème
1/2 dl ströbröd
ca 500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 602 kCal
Fett23.4 g
Salt2.97 g
Kolhydrater52.9 g
Protein38 g
Kommentarer
Hi Mark! Sorry they were too salty and the sentence about the oven. We reduced the salt now and of course - no oven. But the fallingapart piece...nothing we have experienced, so maybe you just got unlucky this time? /Michelle
Redaktionen
2016-04-27Too salty. The biffar fall apart because of the high oil content in the crème. And what's with the instruction to turn on the oven? It's never used!
Mark
2016-04-19