Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad lax med ärtpuré

Ta fram grillen och prova på detta förträffliga recept med grillad lax på en bädd av zucchini och kidneybönor, toppad med en krämig ärtpuré. Rätten är fräsch, enkel och fantastiskt god!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka ärterna i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av kokvattnet och mixa med mixerstav tillsammans med crème fraiche direkt i kastrullen. Smaka av purén med salt och peppar.
  3. Grilla laxen i en grillpanna på varje sida så att den får färg. Lägg på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen, ca 10 minuter.
  4. Skölj och skiva zucchinin. Grilla skivorna i grillpanna några minuter per sida.
  5. Smaksätt kidneybönorna med olivolja, citronjuice, salt och peppar. Servera ärtpurén ovanpå eller bredvid laxen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxfilèer (a ca 150 g)
  • 400 g frysta gröna ärter
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 zucchini
  • 3 dl kokta röda kidneybönor eller kidneybönor på burk (3 dl bönor motsvarar 1 burk à 400 g)
  • 2 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan