Tomatbakad lax med grönt mos

Betyg 3.1 av 5.158 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Tomatbakad lax med grönt mos

Tomatbakad lax med grönt mos är en betydlig mer färgglad och smakrik variant av klassiskt potatismos. Potatis och sockerärtor krossas med en visp där mjölk och smör adderas mot slutet och det förvandlas till ett fluffigt grönt mos. Till servering finns en härligt rosa lax och krispig broccoli.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021

Tomatbakad lax med grönt mos

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g fast potatis
250 g sockerärtor (eller se tips)
1 citron
2 dl mjölk
1 msk smör
250 g broccoli

Lax

4 bitar laxfilé (à 140 g)
1 kruka basilika
1 dl soltorkad tomatcrème (tapenade)
2 msk ströbröd (gärna panko)
salt
peppar

Gör så här

00:10:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag gjorde en lite egen take på detta och blandade hackade soltorkade tomater, basilika och färskost till en créme som jag lade på laxen. Blev mycket gott!

    Annika

Näringsvärde per portion

Energi2551 KJ / 609 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Lax- och grönsakspytt med fetaost
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatis- och ärtpuré med mynta
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad lax med ärtpuré
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad