Fänkålsstekt lax med vårgrönt och örtsås
Fänkålsstekt lax med vårgrönt och örtsås är en fräsch och delikat fiskrätt. Sockerärtor och morötter med lite tuggmotstånd är utsökt. Såsen har en tydlig citronsmak som passar perfekt till fisken.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008
Ingredienser
4 portioner
ca 700 g små färskpotatisar
2 - 3 morötter
1 paket sockerärtor (à 150 g)
1 paket salladslök (à 100 g)
salt
peppar
1 msk socker
4 bitar laxfilé (à 150 g)
2 msk fänkålsfrön
olja
1 paket färdig citronsås
1/2 dl grovhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2303 KJ / 550 kCal
Kommentar
Fänkålsfrön bytte jag mot franska örtkryddor. köp en citron och pressa i såsen om du köper Arlas färdiga citronsås samt riv lite av skalet och strössla över fisken, mums.
Helena
2008-06-29