Kryddrostad lax med ärtpuré
Får vi lov att bjuda på en festlig och fantastiskt god middagsrätt? Den rostade laxen får sin fina smak av kryddor som spiskummin och paprika och ärterna mixas tillsammans med vitlök och yoghurt till en välsmakande puré. Kanongott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk + 1 tsk olivolja
salt
peppar
2 röda paprikor
1 rödlök
1 krm spiskummin
1 msk paprikapulver
ca 600 g laxfilé
250 g ärtor
1 vitlöksklyfta
1 dl matyoghurt
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2714 KJ / 649 kCal
Fett30.8 g
Kolhydrater51.6 g
Protein36.5 g
Kommentarer
Gjorde detta recept för första gången för ca 11 år sedan har sen dess blivit vegetarian, så ersatte fisken med vego file och det blev gott! Ersatte också yoghurten med Oatlys creme fraiche och nästa gång blir det en till klyfta vitlök i puren för godare smak 👌
Paulina
2024-07-08Jättegott! Potatisen behövde lite mer tid, men annars funkade receptet jättebra.
Camilla
2020-09-06Jättegott! Nästan en lyxmiddag. Roliga nya smaker.
Monica
2013-01-21