Crème fraiche med tomat & basilika är en perfekt smaksättare till ugnsbakad fisk. En snabb och enkel fiskrätt som får samsas med skivad potatis i ugnen. Servera med morötter och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg och gluten.
Receptet har uppdaterats november 2022.
Blanda ut potatisen med härliga grönsaker i säsong. Då smakar de som bäst, ligger näringsmässigt på topp och har låg klimatpåverkan.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tack Mila, förstår att jag är på rätt ställe ändå. Bilden är också bytt. Gamla receptet hade som sagt tomattapenade ovanpå torsken. Mycket gott! Det tipsades också om att ha en klick Créme fraîches Franska örter vid sidan om. Annars tycker jag det verkar likadant med timjan på potatisen osv.
Hans
2023-05-28Hej Hans och Mila! Tack för era kommentarer. Innan vi uppdaterade receptet så var det som ni skriver 1/2 dl soltorkade tomater tapenade till fisken och 2 dl lätt créme fraiche franska örter samt 65 g medelhavsmix till servering. Tapenaden ska bres på fisken innan den ska in i ugnen. Hoppas att detta hjälper er! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-29Det gamla receptet var 5 stjärnor, ingen aning vad detta nu ska vara för något. Gamla receptet hade tomat-tapenade på fisken som var jättegott. Älskar att vi har sparat ett recept som inte längre finns.....
Mila
2023-02-15Så gott och enkelt. Få ingredienser och lite disk, kan inte bli bättre!
Hanna
2022-02-09