Tomatbakad fisk med rostad potatis

62
8
Tomatbakad fisk med rostad potatis

Tapenade gjord på soltorkade tomater är en liten burk med ovanligt mycket smak. Passar perfekt som smaksättare till ugnsbakad fisk. En snabb och enkel fiskrätt som får samsas med skivad potatis i ugnen. Servera med en klick crème fraiche franska örter och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2018

Tomatbakad fisk med rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
4 portioner torskrygg (eller alaska pollock)
900 g fast potatis
1/2 dl tapenade soltorkade tomater
2 dl lätt crème fraiche franska örter
65 g medelhavsmix

Att ha hemma

2 msk olivolja
1 tsk timjan
salt
svartpeppar

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche franska örter.

Klimatanpassa

Blanda ut potatisen med härliga grönsaker i säsong. Då smakar de som bäst, ligger näringsmässigt på topp och har låg klimatpåverkan. Nu i mars är bland annat morot, rotselleri och jordärtskocka i säsong.

Gör så här

Tips

Strö lite ströbröd över torsken innan den ugnssteks.

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Hanna

2022-02-09

Så gott och enkelt. Få ingredienser och lite disk, kan inte bli bättre!

Eleonore

2022-01-16

Körde tapenade funghi istället och blandade ut potatis med morot, rotselleri och jordärtskockor. Tog även smetana i stället för creme fraiche. Sjukt gott!

Kent

2021-12-06

Snabbt, enkelt och gott

Näringsvärde per portion

Energi 1819 KJ / 435 kCal
Fett 16 g
Salt 2.29 g
Kolhydrater 40 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden