Tomatbakad fisk med rostad potatis

Betyg 4.1 av 5.77 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Tomatbakad fisk med rostad potatis

Crème fraiche med tomat & basilika är en perfekt smaksättare till ugnsbakad fisk. En snabb och enkel fiskrätt som får samsas med skivad potatis i ugnen. Servera med morötter och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022

Tomatbakad fisk med rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
4 portioner torskfilé (eller alaska pollock)
900 g fast potatis
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
2 dl lätt crème fraiche tomat & basilika
65 g spröd salladsmix
150 g snackmorötter

Gör så här

00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Potatisen blev väldigt god, men fisken hade behövt mer kryddning.

    Petter

  • Även jag hade sparat fliken för det gamla receptets skull. Tack för att ni förtydligat i kommentarerna men märkligt att byta ut befintligt recept på detta sätt och låta tidigare recensioner ligga kvar - de gäller ju ett annat recept. Varför inte bara lägga upp ett nytt recept?

    Marie

  • Tack Mila, förstår att jag är på rätt ställe ändå. Bilden är också bytt. Gamla receptet hade som sagt tomattapenade ovanpå torsken. Mycket gott! Det tipsades också om att ha en klick Créme fraîches Franska örter vid sidan om. Annars tycker jag det verkar likadant med timjan på potatisen osv.

    Hans

    Hej Hans och Mila! Tack för era kommentarer. Innan vi uppdaterade receptet så var det som ni skriver 1/2 dl soltorkade tomater tapenade till fisken och 2 dl lätt créme fraiche franska örter samt 65 g medelhavsmix till servering. Tapenaden ska bres på fisken innan den ska in i ugnen. Hoppas att detta hjälper er! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Det gamla receptet var 5 stjärnor, ingen aning vad detta nu ska vara för något. Gamla receptet hade tomat-tapenade på fisken som var jättegott. Älskar att vi har sparat ett recept som inte längre finns.....

    Mila

  • Så gott och enkelt. Få ingredienser och lite disk, kan inte bli bättre!

    Hanna

  • Körde tapenade funghi istället och blandade ut potatis med morot, rotselleri och jordärtskockor. Tog även smetana i stället för creme fraiche. Sjukt gott!

    Eleonore

  • Snabbt, enkelt och gott

    Kent

  • Gott! Alla åt och snabbt att tillaga.

    Ellinor

  • Note to self: köra 20 min i ugnen första omgången

    Matilda

  • Försiktig med att ta för mycket potatis... blir lätt fullt på plåten.

    Matilda

Näringsvärde per portion

Energi1829 KJ / 436 kCal
Fett14 g
Salt1.8 g
Kolhydrater40 g
Protein33 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fiskgratäng och potatis
    Betyg 3.7 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sprödbakad torsk med remoulad
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fiskgratäng och gurka
    Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snabb torskgryta med morötter
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Världens lättaste torsk i ugn
    Betyg 4.2 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sprödbakad torsk med Rhode Island
    Betyg 4.3 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad