Tomatbakad fisk med rostad potatis

Crème fraiche med tomat & basilika är en perfekt smaksättare till ugnsbakad fisk. En snabb och enkel fiskrätt som får samsas med skivad potatis i ugnen. Servera med morötter och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022

Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1829 KJ / 436 kCal
Fett14 g
Salt1.8 g
Kolhydrater40 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
12 stPotatisen blev väldigt god, men fisken hade behövt mer kryddning.
Petter
Även jag hade sparat fliken för det gamla receptets skull. Tack för att ni förtydligat i kommentarerna men märkligt att byta ut befintligt recept på detta sätt och låta tidigare recensioner ligga kvar - de gäller ju ett annat recept. Varför inte bara lägga upp ett nytt recept?
Marie
Tack Mila, förstår att jag är på rätt ställe ändå. Bilden är också bytt. Gamla receptet hade som sagt tomattapenade ovanpå torsken. Mycket gott! Det tipsades också om att ha en klick Créme fraîches Franska örter vid sidan om. Annars tycker jag det verkar likadant med timjan på potatisen osv.
Hans
Hej Hans och Mila! Tack för era kommentarer. Innan vi uppdaterade receptet så var det som ni skriver 1/2 dl soltorkade tomater tapenade till fisken och 2 dl lätt créme fraiche franska örter samt 65 g medelhavsmix till servering. Tapenaden ska bres på fisken innan den ska in i ugnen. Hoppas att detta hjälper er! Hälsningar Elina
ICA-köket
Det gamla receptet var 5 stjärnor, ingen aning vad detta nu ska vara för något. Gamla receptet hade tomat-tapenade på fisken som var jättegott. Älskar att vi har sparat ett recept som inte längre finns.....
Mila
Så gott och enkelt. Få ingredienser och lite disk, kan inte bli bättre!
Hanna
Körde tapenade funghi istället och blandade ut potatis med morot, rotselleri och jordärtskockor. Tog även smetana i stället för creme fraiche. Sjukt gott!
Eleonore
Snabbt, enkelt och gott
Kent
Gott! Alla åt och snabbt att tillaga.
Ellinor
Note to self: köra 20 min i ugnen första omgången
Matilda
Försiktig med att ta för mycket potatis... blir lätt fullt på plåten.
Matilda