Tomatbakad fisk med rostad potatis
Crème fraiche med tomat & basilika är en perfekt smaksättare till ugnsbakad fisk. En snabb och enkel fiskrätt som får samsas med skivad potatis i ugnen. Servera med morötter och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
4 portioner
4 portioner torskfilé (eller alaska pollock)
900 g fast potatis
2 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar
2 dl lätt crème fraiche tomat & basilika
65 g spröd salladsmix
150 g snackmorötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1829 KJ / 436 kCal
Fett14 g
Salt1.8 g
Kolhydrater40 g
Protein33 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Potatisen blev väldigt god, men fisken hade behövt mer kryddning.
Petter
2023-10-01Även jag hade sparat fliken för det gamla receptets skull. Tack för att ni förtydligat i kommentarerna men märkligt att byta ut befintligt recept på detta sätt och låta tidigare recensioner ligga kvar - de gäller ju ett annat recept. Varför inte bara lägga upp ett nytt recept?
Marie
2023-08-07Tack Mila, förstår att jag är på rätt ställe ändå. Bilden är också bytt. Gamla receptet hade som sagt tomattapenade ovanpå torsken. Mycket gott! Det tipsades också om att ha en klick Créme fraîches Franska örter vid sidan om. Annars tycker jag det verkar likadant med timjan på potatisen osv.
Hans
2023-05-28Hej Hans och Mila! Tack för era kommentarer. Innan vi uppdaterade receptet så var det som ni skriver 1/2 dl soltorkade tomater tapenade till fisken och 2 dl lätt créme fraiche franska örter samt 65 g medelhavsmix till servering. Tapenaden ska bres på fisken innan den ska in i ugnen. Hoppas att detta hjälper er! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-29