Fiskpinneburgare med örtsås
Byt ut hamburgaren mot fiskpinnar och en god örtsås så blir burgaren en helt ny upplevelse, vi lovar! Det blir inte sista gången du lagar detta!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2024
Ingredienser
4 portioner
2 dl crème fraiche
3 msk frysta örter (t ex gräslök och dill)
1 förp fiskpinnar (à 450 g)
1 msk smör
2–3 tomater
4 hamburgerbröd
65 g salladsmix
salt
svartpeppar
Gör så här
Rör ihop crème fraiche och örter, smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i skivor. Servera fiskpinnarna i bröden med alla tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2490 KJ / 595 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Rostade brödet och hade aioli och majonäs på utöver örtagårdssåsen. Kladdigt och härligt. Hade nog passat bra med lite picklad rödlök.
Gunilla
2022-05-19Vi hade gurka, rödlök och Dijonsenap i kylen som vi också hade på burgarna. Lättlagat och gott. Till och med sonen som annars inte gillar fisk tyckte om det.
Sara
2022-05-18Jag tyckte om idén men brödet som skickades med var torrt o smaklöst. God sås!
Louise
2022-05-18