Gratinerad kassler med majskräm
Att salt och sött går ihop, det är sen gammalt. Kasslern och osten, som står för sältan, får ugnsgratineras ihop. Det söta, som ikväll är såsen, består av en crème fraiche som blandats med små majskorn. Och, för att inte förvilla smaklökarna för mycket äter du detta ihop med kokt potatis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g kassler
1 dl riven ost
150 g majskorn
2 dl lätt crème fraiche
Att ha hemma
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2054 KJ / 491 kCal
Fett14 g
Salt8 g
Kolhydrater47 g
Protein40 g
Kommentarer
Super simpelt och förvånansvärt gott.
Michael
2020-06-05Godare än jag trott. Var väldigt skeptisk till majskrämen, men den var sååå god, hällde i lite vitlökspulver.
Alexandra
2020-06-02