UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Gratinerad kassler med majskräm

Att salt och sött går ihop, det är sen gammalt. Kasslern och osten, som står för sältan, får ugnsgratineras ihop. Det söta, som ikväll är såsen, består av en crème fraiche som blandats med små majskorn. Och, för att inte förvilla smaklökarna för mycket äter du detta ihop med kokt potatis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Skiva kasslern i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg i en ugnsform. Strö över osten. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Låt majsen rinna av och blanda den med crème fraichen, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera potatisen med kassler och majskräm.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Blanda osten med 1/2 dl ströbröd och 1 tsk paprikapulver (för 4 port) innan den strös över kasslern.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g kassler
  • 1 dl riven ost
  • 150 g majskorn
  • 2 dl lätt crème fraiche
Att ha hemma
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2054 kJ / 491 kCal