Gratinerad kassler med majskräm

8
2
Gratinerad kassler med majskräm

Att salt och sött går ihop, det är sen gammalt. Kasslern och osten, som står för sältan, får ugnsgratineras ihop. Det söta, som ikväll är såsen, består av en crème fraiche som blandats med små majskorn. Och, för att inte förvilla smaklökarna för mycket äter du detta ihop med kokt potatis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020

Gratinerad kassler med majskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
600 g
kassler
1 dl
riven ost
150 g
majskorn
2 dl
lätt crème fraiche

Att ha hemma

salt
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Blanda osten med 1/2 dl ströbröd och 1 tsk paprikapulver (för 4 port) innan den strös över kasslern.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Michael

6/5/2020

Super simpelt och förvånansvärt gott.

Alexandra

6/2/2020

Godare än jag trott. Var väldigt skeptisk till majskrämen, men den var sååå god, hällde i lite vitlökspulver.

Näringsvärde per portion

Energi 2054 KJ / 491 kCal
Fett 14 g
Salt 8 g
Kolhydrater 47 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept