Skaldjurspasta med saffran- och tomatsås
Mmm är det enda man får ur sig efter att ha smakat den här rätten! Grönsaker får fräsa, sedan tillsätts skaldjuren, crème fraiche och saffran. Det blandas sedan med al dente-kokt pasta och serveras med tomater och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2022
Ingredienser
2 portioner
1 förp fryst skaldjursmix (à 350 g)
150 g snackmorötter
1/2 rödlök
1 tsk olja
1 msk tomatpuré
2 dl lätt crème fraiche
1/2 g saffran
salt
peppar
2 port färsk pasta (gärna spaghetti)
200 g pärltomater
1/2 förp salladsmix (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2616 KJ / 627 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska uppskattat. Vi hade inte rätt creme fraiche men tillsatte saffran istället. Nästa gång tillsätter vi även lite fiskbuljong då rätten saknade läte sälta.
Evert
2024-06-02Smidigt och gott! Du kan krydda upp den efter egen smak - tillsätta gärna extra grönsaker... Mums! 😃
Nina
2022-03-25