Skaldjurspasta med saffran- och tomatsås

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
2
Skaldjurspasta med saffran- och tomatsås

Mmm är det enda man får ur sig efter att ha smakat den här rätten! Grönsaker får fräsa, sedan tillsätts skaldjuren, crème fraiche och saffran. Det blandas sedan med al dente-kokt pasta och serveras med tomater och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2022

Skaldjurspasta med saffran- och tomatsås

Ingredienser

2 portioner
1   förp fryst skaldjursmix (à 350 g)
150 g  snackmorötter
1/2   rödlök
1 tsk  olja
1 msk  tomatpuré
2 dl  lätt crème fraiche
1/2 g  saffran
salt
peppar
2   port färsk pasta (gärna spaghetti)
200 g  pärltomater
1/2   förp salladsmix (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Ganska uppskattat. Vi hade inte rätt creme fraiche men tillsatte saffran istället. Nästa gång tillsätter vi även lite fiskbuljong då rätten saknade läte sälta.

Evert

2024-06-02

Smidigt och gott! Du kan krydda upp den efter egen smak - tillsätta gärna extra grönsaker... Mums! 😃

Nina

2022-03-25

Näringsvärde per portion

Energi2616 KJ / 627 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater44 g
Protein37 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kronärtskockspasta med mortadella
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het skaldjurssås med persilje- och vitlökspapardelle
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspasta
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med skaldjur, vitt vin och persilja
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paella med skaldjur
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med saffransaioli och morötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga