Stekt sej med dillsås och ärtor
Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än torsken. Stek den med smör så får du ett fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med potatis och den goda såsen med crème fraiche. Vem sa att fisk behöver vara krångligt?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018
Ingredienser
4 portioner
600 g sejfilé eller alaska pollock
900 g potatis
200 g frusna sockerärtor
2 dl lätt crème fraiche
1 msk fryst dill
Att ha hemma
2 msk smör
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1891 KJ / 452 kCal
Fett14 g
Salt2.13 g
Kolhydrater41 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer