Stekt sej med dillsås och ärtor

Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
0
Stekt sej med dillsås och ärtor

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än torsken. Stek den med smör så får du ett fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med potatis och den goda såsen med crème fraiche. Vem sa att fisk behöver vara krångligt?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Stekt sej med dillsås och ärtor

Ingredienser

4 portioner
600 g sejfilé eller alaska pollock
900 g potatis
200 g frusna sockerärtor
2 dl lätt crème fraiche
1 msk fryst dill

Att ha hemma

2 msk smör
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1891 KJ / 452 kCal
Fett14 g
Salt2.13 g
Kolhydrater41 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sej med kaviar och gräslök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt sej med citronsås och broccoli
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med sej
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sej med chipotleglaze
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestobakad sej och halloumi med rostad blomkål
Betyg 3.2 av 5.
63 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt sej med räkröra och gurka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga