Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än torsken. Stek den med smör så får du ett fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med potatis och den goda såsen med crème fraiche. Vem sa att fisk behöver vara krångligt?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Minska svinnet genom att inte skala potatisen. Det blir även mer mat och näring kvar i grönsaker, frukt och rotfrukter med skalen kvar. Och rent klimatmässigt är det en fördel att inte skala. När det gäller potatis blir det så mycket som var femte potatis som går bort vid skalning. Skala hellre efter kokning om du måste.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer