Stekt sej med dillsås och ärtor

8
0 Klimatsmart
Stekt sej med dillsås och ärtor

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än torsken. Stek den med smör så får du ett fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med potatis och den goda såsen med crème fraiche. Vem sa att fisk behöver vara krångligt?

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Stekt sej med dillsås och ärtor

Ingredienser

4 portioner
600 g
sejfilé eller alaska pollock
900 g
potatis
200 g
frusna sockerärtor
2 dl
lätt crème fraiche
1 msk
fryst dill

Att ha hemma

2 msk
smör
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

 

Klimatanpassa

Minska svinnet genom att inte skala potatisen. Det blir även mer mat och näring kvar i grönsaker, frukt och rotfrukter med skalen kvar. Och rent klimatmässigt är det en fördel att inte skala. När det gäller potatis blir det så mycket som var femte potatis som går bort vid skalning. Skala hellre efter kokning om du måste.

Gör så här

Tips

Häll såsen i stekpannan för en varm sås.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1891 KJ / 452 kCal
Fett 14 g
Salt 2.13 g
Kolhydrater 41 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept