Tomatbakad cannelloni med paprika- och bönsallad

2
0
Tomatbakad cannelloni med paprika- och bönsallad

Cannelloni som betyder rör och är en rörformad pastasort blir en central del i denna härliga rätt där cannellonin är fylld med ricotta och spenat och täckt med krämig tomatsås. Allt detta bakas ihop i ugn medan det finns tid att förbereda paprika- och bönsallad. Både enkelt och vardagsfestligt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2019

Tomatbakad cannelloni med paprika- och bönsallad

Ingredienser

2 portioner
360 g färska cannellonirör ricotta/spenat
1 dl vatten
300 g färsk pastasås tomat & crème fraiche
380 g cannellinibönor
2 st röda paprikor
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
65 g mâchesallad
2 tsk olja
1 tsk vinäger
salt
peppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2562 KJ / 599 kCal
Fett 22 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 68 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden