Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Tomatbakad cannelloni med paprika- och bönsallad

Cannelloni som betyder rör och är en rörformad pastasort blir en central del i denna härliga rätt där cannellonin är fylld med ricotta och spenat och täckt med krämig tomatsås. Allt detta bakas ihop i ugn medan det finns tid att förbereda paprika- och bönsallad. Både enkelt och vardagsfestligt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg cannellonin i en ugnsform och häll vattnet i formen. Häll över pastasåsen och tillaga cannellonin mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Hacka gräslöken.
  5. Blanda bönorna med paprika, gräslök och sallad. Ringla över olja och vinäger. Salta och peppra.
  6. Servera salladen till cannellonin.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 360 g färska cannellonirör ricotta/spenat
  • 1 dl vatten
  • 300 g färsk pastasås tomat & crème fraiche
  • 380 g cannellinibönor
  • 2 st röda paprikor
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 65 g mâchesallad
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk vinäger
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2562 kJ / 599 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer