UNDER 30 MIN | Medel

Linguine med broccoli och ostsås

Bästa sättet att avnjuta en pasta är såklart med en krämig ostsås! Här mixas även lite bönor i för ökad mättnad, och för att inte hela rätten ska gå i en färgton slänger vi på broccoli, sparris och mâchesallad. Smaklig spis önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan, som även rymmer broccolin och sparrisen.
  2. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Koka upp mjölk, grädde och bönor. Smula i osten och mixa till en sås med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.  
  5. Ansa broccolin och sparrisen. Skär dem i bitar och koka broccolin och sparrisen tillsammans med pastan de 3 sista minuterna på pastans koktid.
  6. Servera pastan med broccoli, sparris, sås och sallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Osten kan innehålla löpe.

Tips

Red av såsen med 2 tsk majsstärkelse (för 4 port) och servera bönorna hela i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
  • 1 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 8 skivor prästost
  • salt
  • peppar
  • 4 port pasta (gärna linguine)
  • 250 g broccoli
  • 250 g sparris
  • 65 g mâchesallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2822 kJ / 673 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept