Ugnsrostade gulbetor med fetaost och hasselnötter
Idag serveras en utsökt rätt som vi tror kommer bli familjens favorit. Lyssna bara på detta: gulbetor, bönkräm, fetaost och rostade hasselnötter. Detta kan ju inte bli annat än bra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2022
Ingredienser
4 portioner
1 kg gulbetor
450 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
3 rödlökar
2 msk färsk hackad rosmarin
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
2 dl smetana
150 g fetaost
100 g rostade hasselnötter
65 g machésallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3374 KJ / 806 kCal
Fett53 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt bra rätt med fin balans. Det enda rätten behöver är lite syra, lite citron i krämen och en skvätt på grönsakerna.
Henrik
2022-11-12Otroligt goda smaker! Lättlagat
Alexandra
2022-11-08Riktigt gott, vi testade med rödbetor en gång också vilket jag kommer att fortsätta göra i framtiden :)
Julia
2022-10-26