Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Cannelloni à la Burträsk

Ett snabblagat recept på delikat cannelloni à la Burträsk som passar perfekt till efterrätt. Du gör desserten av bland annat hjortronsylt, hjortron, lasagneplattor, Västerbottensost, vaniljglass och pistagenötter. Annorlunda och lyxigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda sylten med hjortronen. Klicka ut ca 3/4 dl av hjortronblandningen på varje lasagneplatta. Rulla ihop och lägg tätt med skarven ner i en smord ugnssäker form. Strö den rivna osten och hyvla smöret över rullarna. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, tills osten smält och fått lite färg.
  3. Servera cannellonin med glass och hackade pistagenötter. Pudra gärna över lite florsocker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl hjortronsylt
  • 1 paket frysta, tinade hjortron (à ca 250 g)
  • 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost
  • 30 g smör (kallt) + smör till formen
Till servering
  • 1/2 l vaniljglass
  • 2 1/2 msk hackade pistagenötter
  • ev florsocker
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare