Cannelloni à la Burträsk

Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
4
Cannelloni à la Burträsk

Ett snabblagat recept på delikat cannelloni à la Burträsk som passar perfekt till efterrätt. Du gör desserten av bland annat hjortronsylt, hjortron, lasagneplattor, Västerbottensost, vaniljglass och pistagenötter. Annorlunda och lyxigt!

Cannelloni à la Burträsk

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl  hjortronsylt
1   paket frysta, tinade hjortron (à ca 250 g)
1   paket färska lasagneplattor (à 200 g)
1 1/2 dl  riven Västerbottensost
30 g  smör (kallt) + smör till formen

Till servering

1/2 l  vaniljglass
2 - 2 1/2 msk  hackade pistagenötter
ev florsocker

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smrö och glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Hur får man lasagneplattor mjuka?

Sture martin

2023-08-30

Hej Sture Martin! I detta recept har vi använt färska lasagneplattor de är mjuka redan från början, du hittar dem i kyldisken. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-08-31

Basen är rätt god, varm hjortronsylt och glass. Men resten!! Jag vet inte .. mystisk helt enkelt.

Stefan

2020-10-07

Skippa pastan, den gav ingenting. Snåla ej med ost och smör!sjukt gott!testa gärna att ha lite muskotnöt på

Erik

2020-09-25

Testa liknande recept

Snurror med Västerbottensost och pistagnötter
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljtårta med hjortron
Betyg 3.1 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma hjortron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hjortronconsommé med tillbehör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma krustader med brie och hjortron
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hjortronsylt
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga