Cannelloni à la Burträsk
Ett snabblagat recept på delikat cannelloni à la Burträsk som passar perfekt till efterrätt. Du gör desserten av bland annat hjortronsylt, hjortron, lasagneplattor, Västerbottensost, vaniljglass och pistagenötter. Annorlunda och lyxigt!
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl hjortronsylt
1 paket frysta, tinade hjortron (à ca 250 g)
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
1 1/2 dl riven Västerbottensost
30 g smör (kallt) + smör till formen
Till servering
1/2 l vaniljglass
2 - 2 1/2 msk hackade pistagenötter
ev florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur får man lasagneplattor mjuka?
Sture martin
2023-08-30Hej Sture Martin! I detta recept har vi använt färska lasagneplattor de är mjuka redan från början, du hittar dem i kyldisken. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-31Basen är rätt god, varm hjortronsylt och glass. Men resten!! Jag vet inte .. mystisk helt enkelt.
Stefan
2020-10-07Skippa pastan, den gav ingenting. Snåla ej med ost och smör!sjukt gott!testa gärna att ha lite muskotnöt på
Erik
2020-09-25