Färskostfylld kotlett med tomater
För att safta till kotletterna lite så strös färskost samt riven ost över köttet innan de steks gyllene i pannan. Runt om köttet kommer sedan en sås, för att göra rätten ännu mer saftig! Ät ihop med gryn och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
1 1/2 dl riven grana padano
600 g tunnskivad kotlett
125 g färskost med vitlök och örter
salt
peppar
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mjölk
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
250 g små tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2755 KJ / 658 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater33 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Alldeles för krångligt recept för familjekassen en vardagskväll. Passade inte heller barnet.
Katia
2021-11-14