Spenatpasta med getost och oregano
De som inte tycker vegorätter är att räkna med har inte testat denna spenatpasta! För vad säger du om vi säger; vitlök, rödlök, oregano, salladsärtor, nötter och getost? Vi vet – mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2020
Ingredienser
4 portioner
Spenatsås
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
400 g fryst bladspenat
1/2 msk olivolja
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1/2 kruka oregano
salt
peppar
4 port pasta (gärna pappardelle)
150 g sockerärtor
Tomatsallad
250 g tomatmix
1/2 rödlök
1 msk balsamvinäger
1/2 msk olivolja
1 förp nötmix cashew- pekannötter och mandel (à 70 g)
100 g getost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3060 KJ / 732 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater76 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!
Åsa
2020-01-23Jag skulle vilja äta mer vegetarianisk men med ICA matkasse finns det för många recept med bönor. Jag tror inte att jag någonsin har haft en ICA veg matkassa utan bönor.
Agatha
2020-01-19Hej Agatha! Tack för din synpunkt. Bönor är en bra proteinkälla när man utesluter animalisk protein men vi tar din synpunkt vidare till våra matkassekreatörer. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-22