Tomat- och saffransragu med fisk

Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Tomat- och saffransragu med fisk

Aromatisk saffransragu med tomat och fisk. En mustig blandning av lök, finhackad vitlök, saffran, zucchini och körsbärstomater i vin. Serveras tillsammans med stekt laxfilé och ett gott ris.

Tomat- och saffransragu med fisk

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris
1 liten gul lök
1 msk finhackad vitlök
1 msk olivolja
1 påse saffran (à 1/2 g)
1/2 dl matlagningsvin
1 msk konc fiskfond
1 dl vatten
1 dl grädde
1/2 ask körsbärstomater
1/2 zucchini
1/2 dl skivade svarta oliver
4 portionsbitar laxfilé (à 150 g)
salt
peppar

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Hej Marjut! Ber om ursäkt för att tryckfelsnisse varit i farten. Portionsbitar av laxfilé ska det vara istället.

    Ica-köket

  • Vad gör man med 4 minifraiche står inget om när man använder det

    Marjut

  • Överträffade alla förväntningar. Ingredienserna lät inte så komplicerade men blandningen oerhört smakrik och god.

    Gunnel

Näringsvärde per portion

Energi2711 KJ / 505 kCal
Fett32.4 g

Testa liknande recept

  • Havrerisotto med musslor och saffran
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torskgryta med saffran
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransdoftande linsgryta med potatis
    Betyg 4.5 av 5.130 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räksoppa med fänkål
    Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad