Räksoppa med fänkål

15
1
Räksoppa med fänkål

Såväl räkor som räkskal tas till vara i den här lena räksoppan. Lök, morot, fänkål och palsternacka bidrar till den milda smaken tillsammans med grädde, fond och vitt vin. Skummande räksoppa serveras bäst i skålar med räkor och fänkål med lakritston på toppen.

Räksoppa med fänkål

Ingredienser

4 portioner
1 kg räkor med skal
1 gul lök
1 morot
1 palsternacka
1 fänkål
2 msk smör
1 msk tomatpuré
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk fiskfond
8 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk vatten
salt och nymald vitpeppar

För alla

Kontrollera ingredienserna i fonden. I övrigt fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Jan

2021-07-16

Enkel och god räkfond. Jag pressar skalen i durkslaget för att få ut alla smaker.

Näringsvärde per portion

Energi 1809 KJ / 433 kCal
Fett 28.2 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 22.9 g
Protein 28.1 g
Läs mer om näringsvärden