Grillad torskrygg med saffransdoftande fänkål
En riktigt smarrig fiskrätt. Grilla torskryggarna och servera dem sedan tillsammans med fänkål med smak av saffran. Vill du göra måltiden mer mättande så kan du även servera kokt potatis till torsken.
Ingredienser
4 portioner
4 bitardjupfryst fiskfilé av torsk eller hoki (à 140 g)
salt
peppar
1 msk mild olivolja
Saffransdoftande fänkål
3 - 4 fänkålsstånd (4 st motsvarar ca 500 g)
1 msk finhackad röd chilifrukt
1 msk finhackad vitlök
2 - 2 1/2 msk olivolja
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 msk socker
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1137 KJ / 272 kCal
Fett11.2 g
Kolhydrater11.3 g
Protein27.7 g
Kommentarer
God kombo av smaker
Jessica
2021-07-03Hej Jan! Spännande recept och måtten stämmer. Så provlaga och återkom gärna med hur det blev. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-11-11Intressant recept! Men: 500 g fänkål och 1 dl vinäger? Är detta korrekt? Låter som det kommer smaka enbart fänkål och vinäger! Mvh Jan-Åke Olofsson
Jan
2016-11-07