Grillad torskrygg med saffransdoftande fänkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad torskrygg med saffransdoftande fänkål

En riktigt smarrig fiskrätt. Grilla torskryggarna och servera dem sedan tillsammans med fänkål med smak av saffran. Vill du göra måltiden mer mättande så kan du även servera kokt potatis till torsken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Fänkål: Skär fänkålen i fjärdedelar, ta bort rotfästet och finstrimla resten. Fräs fänkål, chilifrukt och vitlök mjuk i olja i ca 20 minuter på svag värme.
  3. Strö över saffran och socker och låt "smälta" in i fänkålen. Häll på matlagningsvin, äppelcidervinäger och koka tills 1/3 av vätskan återstår. Smaksätt med salt och peppar. Låt svalna.
  4. Torka av fiskbitarna med hushållspapper. Krydda dem lätt med salt och peppar. Pensla dem med lite olivolja och grilla eller stek dem ca 3 minuter på varje sida.
  5. Servera med fänkålen och gärna potatis.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och laktos.

Tips

Lägg körsbärs- kvisttomater på grillen som vackert och gott garnityr till fisken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitardjupfryst fiskfilé av torsk eller hoki (à 140 g)
  • salt och peppar
  • 1 msk mild olivolja
Saffransdoftande fänkål
  • 4 fänkålsstånd (4 st motsvarar ca 500 g)
  • 1 msk finhackad röd chilifrukt
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 2 msk socker
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1137 kJ / 272 kCal