UNDER 45 MIN | Medel

Tomat- och rotfruktssoppa med linser och tahinikräm

I en bas av rostade tomater och rotfrukter adderas röda linser för att bli till en god soppa. En kräm med smak av tahini blir en bra smakkompis till rotfruktssoppan! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Här sätter du ihop två färdiga recept till ett nytt.

  1. Lägg Rostade rotfrukter och tomat, röda linser och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 10 minuter tills linserna är mjuka.
  2. Blanda Vitlökskräm med citronskal och tahini. Späd med vatten om krämen blir för tjock.
  3. Smaksätt soppan med citronjuice, ingefära och salt.
  4. Till servering: Toppa soppan med vitlökskrämen. Servera gärna bröd till.

För alla

Kontrollera noga innehållet i varje länkat recept.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Gillar du hetare mat kan du gärna smaksätta soppan med lite chili.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/2 sats rostade rotfrukter och tomat (se länk i steg 1)
  • 1/3 sats kräm av vitlök (se länk i steg 2)
Tillsätt
  • 3/4 dl röda linser
  • 9 dl vatten
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk tahini
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • salt
Till servering
  • bröd