Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Glaserade rotfrukter

Ett snabblagat recept på härliga, glaserade rotfrukter som passar bra att servera som tillbehör till exempelvis kött. Du använder rotfrukter som morot, palsternacka, kålrot, rotselleri, smör och honung. Enkelt och aptitligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rotfrukter i cm-stora tärningar.
  2. Fräs dem i en stor stekpanna i smör utan att de tar färg, ca 10 minuter. De ska vara knappt mjuka.
  3. Tillsätt honung mot slutet och smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg rotfrukter (t ex morot, palsternacka, kålrot och rotselleri)
  • 2 msk smör
  • 4 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer