På sommaren finns det färskpotatis i överflöd. Då kan det vara gott att göra en tomat- och potatisgratäng. Förutom potatis och tomater innehåller gratängen crème fraiche, mjölk, ägg och ost. Toppa med gräslök. Somrigt och gott.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1997
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja. Byt till en lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt till mjölkproteinfri ost eller uteslut osten.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ställde in gratängen i 50 minuter istället med resultat att potatisen blev fin medan tomaterna blev något övergratinerade. Men gott var det. Hade även i extra vitlök i såsen och purjolök.
Patricia
2005-10-01Är det verkligen rätt att gratängen bara ska stå i ugnen i 25 minuter, potatisen är ju inte mjuk på långa vägar! :(
Jenny
2002-06-30