Tomat- och potatisgratäng
På sommaren finns det färskpotatis i överflöd. Då kan det vara gott att göra en tomat- och potatisgratäng. Förutom potatis och tomater innehåller gratängen crème fraiche, mjölk, ägg och ost. Toppa med gräslök. Somrigt och gott.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1997
Ingredienser
4 portioner
600 g färskpotatis
5 små tomater
smör eller margarin
1 påse gratängost (à 200 g)
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 knippa gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1790 KJ / 267 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater24 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ställde in gratängen i 50 minuter istället med resultat att potatisen blev fin medan tomaterna blev något övergratinerade. Men gott var det. Hade även i extra vitlök i såsen och purjolök.
Patricia
2005-10-01Är det verkligen rätt att gratängen bara ska stå i ugnen i 25 minuter, potatisen är ju inte mjuk på långa vägar! :(
Jenny
2002-06-30