Tomat- och potatisgratäng

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Tomat- och potatisgratäng

På sommaren finns det färskpotatis i överflöd. Då kan det vara gott att göra en tomat- och potatisgratäng. Förutom potatis och tomater innehåller gratängen crème fraiche, mjölk, ägg och ost. Toppa med gräslök. Somrigt och gott.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1997

Tomat- och potatisgratäng

Ingredienser

4 portioner
600 g färskpotatis
5 små tomater
smör eller margarin
1 påse gratängost (à 200 g)
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 knippa gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Ställde in gratängen i 50 minuter istället med resultat att potatisen blev fin medan tomaterna blev något övergratinerade. Men gott var det. Hade även i extra vitlök i såsen och purjolök.

Patricia

2005-10-01

Är det verkligen rätt att gratängen bara ska stå i ugnen i 25 minuter, potatisen är ju inte mjuk på långa vägar! :(

Jenny

2002-06-30

Näringsvärde per portion

Energi1790 KJ / 267 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater24 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Färskpotatiscrème med löjrom
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köpenhamnsbiff
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kasslergratäng med broccoli och gula morötter
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorv i ugn med potatiskross
Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb fiskgratäng med osttäcke
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga