Köpenhamnsbiff

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
0
Köpenhamnsbiff

Saftig köttfärs som ugnsgratineras och sedan får sällskap av en mustig tomatsås. Toppa köttfärsgratängen med röda tomatskivor, strö över riven gratängost som får smälta till ett gyllene täcke. Servera Köpenhamnsbiffen med ångande nykokt potatis och krispig cosmopolitansallad och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Köpenhamnsbiff

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Biff

1/2 dl  ströbröd
1/2 dl  vatten
1 msk  kinesisk soja
390 g  pastasås vitlök
ca 500 g  blandfärs
2 krm  peppar
1   gul lök
1/2 msk  smör eller margarin
2   tomater
1 dl  riven gratängost

Sallad

1/2   cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2352 KJ / 562 kCal
Fett21.5 g
Salt2.34 g
Kolhydrater52.9 g
Protein34.7 g

Testa liknande recept

Färsbiff ”Köpenhamn” med tomat, lök och ost
Betyg 3.6 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kasslergratäng med broccoli och gula morötter
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köpenhamnsbiff med lök, tomat och ost
Betyg 3.6 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snabb fiskgratäng med osttäcke
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oklassisk fiskgratäng med limemarinerad gurka
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pastagratäng med kryddiga korvar
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga