Köpenhamnsbiff
Saftig köttfärs som ugnsgratineras och sedan får sällskap av en mustig tomatsås. Toppa köttfärsgratängen med röda tomatskivor, strö över riven gratängost som får smälta till ett gyllene täcke. Servera Köpenhamnsbiffen med ångande nykokt potatis och krispig cosmopolitansallad och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Biff
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 msk kinesisk soja
390 g pastasås vitlök
ca 500 g blandfärs
2 krm peppar
1 gul lök
1/2 msk smör eller margarin
2 tomater
1 dl riven gratängost
Sallad
1/2 cosmopolitansallad
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2352 KJ / 562 kCal
Fett21.5 g
Salt2.34 g
Kolhydrater52.9 g
Protein34.7 g
Kommentarer