Köpenhamnsbiff

11
0
Köpenhamnsbiff

Saftig köttfärs som ugnsgratineras och sedan får sällskap av en mustig tomatsås. Toppa köttfärsgratängen med röda tomatskivor, strö över riven gratängost som får smälta till ett gyllene täcke. Servera Köpenhamnsbiffen med ångande nykokt potatis och krispig cosmopolitansallad och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Köpenhamnsbiff

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Biff

1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 msk kinesisk soja
390 g pastasås vitlök
ca 500 g blandfärs
2 krm peppar
1 gul lök
1/2 msk smör eller margarin
2 tomater
1 dl riven gratängost

Sallad

1/2 cosmopolitansallad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2352 KJ / 562 kCal
Fett 21.5 g
Salt 2.34 g
Kolhydrater 52.9 g
Protein 34.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept