Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köpenhamnsbiff

Saftig köttfärs som ugnsgratineras och sedan får sällskap av en mustig tomatsås. Toppa köttfärsgratängen med röda tomatskivor, strö över riven gratängost som får smälta till ett gyllene täcke. Servera Köpenhamnsbiffen med ångande nykokt potatis och krispig cosmopolitansallad och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Biff: Blanda ströbröd, vatten, soja och ca 1 dl av pastasåsen (för 4 port) och låt det svälla några minuter.
  4. Rör färsen med ströbrödsblandningen och peppar. Lägg färsen i en ugnssäker form, ca 25 x 20 cm (för 4 port). Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skala, skiva och stek löken i matfettet.
  6. Skiva tomaterna.
  7. Häll resten av pastasåsen på färsen. Lägg på lök och tomater och strö över osten.
  8. Stek ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
  9. Sallad: Skär salladen i bitar.
  10. Servera köttfärsbiffen med potatis och sallad.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Biff
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 390 g pastasås vitlök
  • ca 500 g blandfärs
  • 2 krm peppar
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 2 tomater
  • 1 dl riven gratängost
Sallad
  • 1/2 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2352 kJ / 562 kCal