Rostbiff med potatisgratäng
Den här urgoda potatisgratängen får sin krämighet genom att potatisen varsamt rörs i gräddmjölk som smaksatts med vitlök. Den perfekta frasigheten kommer av en snabb tur tillsammans med gratängost i ugnen. Servera med sallad och tunnskuren rostbiff.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
Ingredienser
4 portioner
1 1/3 kg potatis
1 1/2 dl vispgrädde
5 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
2 dl färdigriven gratängost
Till servering
150 g spröda salladsblad (i påse)
vinägrett
400 g färdigskuren rostbiff
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
h3ej jqag tycker det lät gott. men jag tycker det ska va en vitlöksklyfta till bara för smaken
Jimmy
2007-09-12Mycket god potatisgratäng. Blir betydligt krämigare med detta tillagningssättet. Jobbigare att tillaga men resultatet är värt det. 5 av 5 möjliga hattar.
Pia mari
2007-01-14