Rostbiff med potatisgratäng

5
2
Rostbiff med potatisgratäng

Den här urgoda potatisgratängen får sin krämighet genom att potatisen varsamt rörs i gräddmjölk som smaksatts med vitlök. Den perfekta frasigheten kommer av en snabb tur tillsammans med gratängost i ugnen. Servera med sallad och tunnskuren rostbiff.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Rostbiff med potatisgratäng

Ingredienser

4 portioner
1 1/3 kg potatis
1 1/2 dl vispgrädde
5 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
2 dl färdigriven gratängost

Till servering

150 g spröda salladsblad (i påse)
vinägrett
400 g färdigskuren rostbiff

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Jimmy

2007-09-12

h3ej jqag tycker det lät gott. men jag tycker det ska va en vitlöksklyfta till bara för smaken

Pia mari

2007-01-14

Mycket god potatisgratäng. Blir betydligt krämigare med detta tillagningssättet. Jobbigare att tillaga men resultatet är värt det. 5 av 5 möjliga hattar.