Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiff ”Köpenhamn” med tomat, lök och ost

En uppskattad färsbiff med tomat, lök och ost som kommer bli din nya favoriträtt! Den smarriga färsbiffen gör du i två etapper i ugnen, först med enbart köttfärsen och sedan med de övriga, tillredda ingredienserna. Ät din "Köpenhamn" med potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda ströbröd och mjölk, låt det svälla ca 10 minuter. Koka potatisen.
  3. Rör färsen med saltet. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Lägg färsen i en ugnssäker form. Sätt in den mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Skala, skiva och stek löken i matfettet. Blanda buljong och soja. Skiva tomaterna.
  5. Lägg löken runt om köttfärsen, häll buljongblandningen runt om. Lägg på tomater och ost. Sätt in ytterligare ca 20 minuter. Servera köttfärsbiffen med potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller PO fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserat alternativ, använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 8 potatisar
  • 500 g blandfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk kinesisk soja
  • 4 tomater
  • 150 g riven gratängost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?