Färsbiff ”Köpenhamn” med tomat, lök och ost

33
7
Färsbiff ”Köpenhamn” med tomat, lök och ost

En uppskattad färsbiff med tomat, lök och ost som kommer bli din nya favoriträtt! Den smarriga färsbiffen gör du i två etapper i ugnen, först med enbart köttfärsen och sedan med de övriga, tillredda ingredienserna. Ät din "Köpenhamn" med potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011

Färsbiff ”Köpenhamn” med tomat, lök och ost

Ingredienser

4 portioner
1 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
8 potatisar
500 g blandfärs
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
3 dl grönsaksbuljong
1 msk kinesisk soja
4 tomater
150 g riven gratängost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller PO fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risbaserat alternativ, använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Maria

2022-06-11

Lättgjord. Ökade på vätskan för lösare färs och använde kryddpeppar.

Emmy

2020-06-01

Älskades av hela familjen! Vaxbönor passade bra till.

Louise

2020-04-21

Supergott jag kryddade på lite extra och det behövdes, men smaken är ju olika