Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kasslergratäng med broccoli och gula morötter

Kasslergratäng med broccoli och gula morötter är ett gott recept som tack vare sin korta tillagningstid passar utmärkt till vardagsmiddagen. Gratängens styrka ligger i den saftiga kasslern, potatismoset, broccolin och de krispiga morötterna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Tillaga moset enligt förpackningens anvisning.
  3. Skala och skiva löken. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär kasslern i tunna skivor. Fördela kasslerskivorna i 4 ugnssäkra portionsformar eller 1 stor form (för 4 port).
  5. Klicka potatismoset utefter ena kanten och lägg på grönsaksfräset. Strö över osten.
  6. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
  7. Servera gratängen med bröd och en blandad sallad.

För alla

Innehåller laktos och mjölk.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Gör eget potatismos med Solhavre och mjölkfritt margarin och byt ut osten mot sojabaserad ost.

Tips

Blanda gärna i hackade örter, tex persilja, basilika, gräslök i moset innan det klickas runt kasslern.

Gröna tipset: Byt ut kasslern mot quorn om du heller vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port potatismospulver
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 påse djupfryst broccoli och gul morot (à 500 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g kassler
  • 2 dl riven gratängost (24%)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2266 kJ / 626 kCal
Fett: 13,9 g
Läs mer om näringsvärden