Tomat- och potatisgratäng

Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Tomat- och potatisgratäng

På sommaren finns det färskpotatis i överflöd. Då kan det vara gott att göra en tomat- och potatisgratäng. Förutom potatis och tomater innehåller gratängen crème fraiche, mjölk, ägg och ost. Toppa med gräslök. Somrigt och gott.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1997

Tomat- och potatisgratäng

Ingredienser

4 portioner
600 g färskpotatis
5 små tomater
smör eller margarin
1 påse gratängost (à 200 g)
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 knippa gräslök

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Ställde in gratängen i 50 minuter istället med resultat att potatisen blev fin medan tomaterna blev något övergratinerade. Men gott var det. Hade även i extra vitlök i såsen och purjolök.

    Patricia

  • Är det verkligen rätt att gratängen bara ska stå i ugnen i 25 minuter, potatisen är ju inte mjuk på långa vägar! :(

    Jenny

Näringsvärde per portion

Energi1790 KJ / 267 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater24 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Köpenhamnsbiff
    Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabb fiskgratäng med osttäcke
    Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pastagratäng med kryddiga korvar
    Betyg 3.5 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad