Asiatisk skaldjursomelett
Pak choi bidrar med krispighet, tomaterna sötma, cayennepeppar hetta och sist men inte minst bidrar mjukosten med god smak och härlig krämighet. En fantastisk enkel vardagsrätt för dig som funderar över vad du ska servera till middag.
Ingredienser
4 portioner
4 pak choi (skuren i 1/2 cm breda skivor)
smör till stekning
8 ägg
1 krm cayennepeppar
salt
peppar
10 - 12 skivade körsbärstomater
ca 200 g räk- och kräftost (mjukost)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1490 KJ / 357 kCal
Fett23 g
Salt3.42 g
Kolhydrater9 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Naaa det var ingen hit. Använde kavli mjukost och mindre än receptet men det smakade artificiellt.
Anders
2024-09-25Såå himla god. 👍🏾👍🏾👍🏾
Andrea
2018-05-14