Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Asiatisk skaldjursomelett

Pak choi bidrar med krispighet, tomaterna sötma, cayennepeppar hetta och sist men inte minst bidrar mjukosten med god smak och härlig krämighet. En fantastisk enkel vardagsrätt för dig som funderar över vad du ska servera till middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs pak choi i smör i en stor stekpanna.
  2. Knäck äggen i en skål, rör ihop och krydda smeten. Häll omelettsmeten över pak choi. Stick försiktigt med en gaffel så att lös smet rinner till bottnen. Lägg på tomaterna.
  3. Omeletten är klar när den fortfarande är krämig på ytan och börjar släppa i kanterna. Bred mjukosten över halva omeletten, vik den dubbel och servera.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. Fri fråm gluten.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Tips

Byt ut räk- och kräftost mot paprikaost om du vill ha mer smak av grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 pak choi (skuren i 1/2 cm breda skivor)
  • smör till stekning
  • 8 ägg
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • peppar
  • 12 skivade körsbärstomater
  • ca 200 g räk- och kräftost (mjukost)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1490 kJ / 357 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept