Morots- och ingefärssoppa med linser och tofu | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morots- och ingefärssoppa med linser och tofu

Morots- och ingefärssoppa med linser och tofu är en frisk och nyttig soppa med lite riv i. Blanda purjolök med ost och linser och servera i soppan och ställ gärna fram ett fat med bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna, ingefäran och vitlöken. Skär morötterna i mindre bitar, riv ingefäran och hacka vitlöken.
  2. Fräs det skurna och ingefäran i oljan i en kastrull. Blanda ner vatten, mjölk och fond och låt koka tills allt är mjukt. Mixa soppan slät.
  3. Skiva purjon mycket tunt och tärna osten. Häll av linserna, skölj dem och låt rinna av.
  4. Blanda purjolök med ost och linser och servera i soppan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är soppan fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och tofu.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ, använd tofu.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även som 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g morötter
  • 50 g ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 4 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk grönsaksfond
  • 10 cm purjolök
  • 300 g tofu eller fetaost
  • 1 dl kokta linser
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1509 kJ / 361 kCal
Läs mer om näringsvärden