Tomat- och paprikagryta med ugnsbakad fetaost

Prova en ny typ av linsgryta! Röda linser, tomat, lök och paprika utgör basen i denna gryta som vi serverar med ugnsbakad fetaost och bröd. Enkel och smakrik vardagsmat, som är lakto-vegetarisk dessutom.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g röd paprika
800 g tomater
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 dl röda linser
1 tsk torkad oregano
1 msk konc grönsaksfond
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ev 1 msk rödvinsvinäger
Ugnsbakad fetaost
300 g fetaost
1 msk olivolja
1 1/2 msk flytande honung
Till servering
bröd
Gör så här
00:05:00
00:10:00
00:15:00
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2161 KJ / 517 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater26 g
Protein21 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stUnderbart god.!!!
Susanne
gott och enkelt!
Jennifer
Otroligt fin smak och bra textur på grytan. Fetaosten till höjer verkligen rätten!
Annelie
Gott och enkelt, osten är verkligen pricken över i! Mild och fin, gillades även av barnet.
Lina