Tomat- och olivsallad med hummus och rostad potatis

8
0
Tomat- och olivsallad med hummus och rostad potatis

En rätt som flörtar med både Grekland och mellanöstern får du här i form av en tomat- och olivsallad med hummus och rostad potatis. Sparrispotatis rostar du i ugnen som komplement till, vilket skapar en matigare känsla. Hummusen skapar du från grunden och serverar till. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2019

Tomat- och olivsallad med hummus och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt
peppar

Hummus

1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk tahini
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1/2 tsk spiskummin

Sallad

1 1/2 dl kalamonoliver
1 burk grillad paprika (à 290 g)
150 g fetaost
400 g romanticatomater
1 gurka
1 ask färsk persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Blanda salladen med olja och rödvinsvinäger.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2363 KJ / 563 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden