Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsbiffar med olivpotatis och gurkraita

Gör en komplett måltid med detta recept på saftiga lammfärsbiffar med olivpotatis och mumsig gurkraita! Blanda yoghurtdressingen och stek de små biffarna före du serverar dem med en god röra av potatis, oliver och persilja med fin citrussmak.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Dela potatisen på längden och lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Rör om ett par gånger.
  3. Biffar: Skala och finriv lök och vitlök. Blanda lök och hälften av vitlöken med lammfärs och timjan till en jämn och smidig smet. Krydda med salt och peppar. Forma till små biffar. Stek biffarna i smör eller margarin ca 3 minuter per sida i en stor stekpanna.
  4. Gurkraita: Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär gurkan i ca 1/2 cm små tärningar. Lägg dem i en skål och blanda med matyoghurt och resten av vitlöken. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda potatisen med oliver, citronskal, citronjuice och persilja.
  6. Servera lammfärsbiffarna med olivpotatis, gurkraita och rivna morötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd äkta grekisk fetaost eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t.ex Alpro soya yofu naturell.

Tips

Du kan även göra raitan på rivna morötter och servera gurkan i stavar.

Ingredienser

Portioner: 4
Olivpotatis
  • 1 påse sparrispotatis (à 900 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl kärnfria kalamataoliver
  • rivet skal av 1/2 tvättad citron
  • 1 msk citronjuice
  • 1/2 kruka hackad persilja
Lammfärsbiffar
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
Gurkraita
  • 1/2 gurka
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan