Lammfärsbiffar med olivpotatis och gurkraita

4
2
Lammfärsbiffar med olivpotatis och gurkraita

Gör en komplett måltid med detta recept på saftiga lammfärsbiffar med olivpotatis och mumsig gurkraita! Blanda yoghurtdressingen och stek de små biffarna innan du serverar dem med en god röra av potatis, oliver och gräslök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022

Lammfärsbiffar med olivpotatis och gurkraita

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt
peppar
1 dl urkärnade kalamonoliver
1/2 citron skalet och saft (1/2 citron motsvarar ca 1 msk saft)
1/2 förp gräslök (à 20 g)

Lammfärsbiffar

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g lammfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller margarin

Gurkraita

1 gurka
2 dl matyoghurt (8-10%)
1 förp kryddmix raita (à 8 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda den varma potatisen med lite pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Stefan

2022-04-15

Supergott. Oliverna är ett måste, likaså vitlöken i raitan.

Karin

2022-04-13

Inga oliver i potatisen, och vitlök i raitan så är detta en ok rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2845 KJ / 678 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden