Lammfärsbiffar med olivpotatis och gurkraita
Gör en komplett måltid med detta recept på saftiga lammfärsbiffar med olivpotatis och mumsig gurkraita! Blanda yoghurtdressingen och stek de små biffarna innan du serverar dem med en god röra av potatis, oliver och gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt
peppar
1 dl urkärnade kalamonoliver
1/2 citron skalet och saft (1/2 citron motsvarar ca 1 msk saft)
1/2 förp gräslök (à 20 g)
Lammfärsbiffar
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g lammfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller margarin
Gurkraita
1 gurka
2 dl matyoghurt (8-10%)
1 förp kryddmix raita (à 8 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2845 KJ / 678 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott. Oliverna är ett måste, likaså vitlöken i raitan.
Stefan
2022-04-15Inga oliver i potatisen, och vitlök i raitan så är detta en ok rätt.
Karin
2022-04-13