Grillad sallarossa med tomat- och fetasallad
Grillad sallarossa, en intensivt lilafärgad salladskål, är stommen i den här snabbt tillagade salladen. Den varma sallarossan toppas med tomat, feta och oliver, en klassisk smakkombo som alltid går hem. Plussa gärna på den ljumna salladen med bulgur eller matvete för en mer komplett middag.
Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 kruka oregano
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar ca 3 msk saft)
2 msk olivolja
salt
peppar
Vitlöksyoghurt
2 dl grekisk yoghurt
1 liten vitlöksklyfta
Sallad
2 sallarossa à ca 300 g (lila salladskål)
1 msk olja
1 dl kalamataoliver
200 g romanticatomater
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1331 KJ / 320 kCal
Fett25 g
Salt2.76 g
Kolhydrater11 g
Protein11 g
Kommentarer