Grillad sallarossa med tomat- och fetasallad

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Grillad sallarossa med tomat- och fetasallad

Grillad sallarossa, en intensivt lilafärgad salladskål, är stommen i den här snabbt tillagade salladen. Den varma sallarossan toppas med tomat, feta och oliver, en klassisk smakkombo som alltid går hem. Plussa gärna på den ljumna salladen med bulgur eller matvete för en mer komplett middag.

Grillad sallarossa med tomat- och fetasallad

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1   kruka oregano
skal och saft av 1   citron (1 citron motsvarar ca 3 msk saft)
2 msk  olivolja
salt
peppar

Vitlöksyoghurt

2 dl  grekisk yoghurt
1   liten vitlöksklyfta

Sallad

2   sallarossa à ca 300 g (lila salladskål)
1 msk  olja
1 dl  kalamataoliver
200 g  romanticatomater
150 g  fetaost

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1331 KJ / 320 kCal
Fett25 g
Salt2.76 g
Kolhydrater11 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Grillade grönsaker med mozzarella och örtolja
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ribs med morotsslaw och rostad potatis
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grekisk sallad med zoodles
Betyg 3.2 av 5.
127 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbssallad
Betyg 4.8 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oliver i citron och rosmarin
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ljummen grekisk sallad med matvete och oreganovinägrette
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga