Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Grillad sallarossa med tomat- och fetasallad

Grillad sallarossa, en intensivt lilafärgad salladskål, är stommen i den här snabbt tillagade salladen. Den varma sallarossan toppas med tomat, feta och oliver, en klassisk smakkombo som alltid går hem. Plussa gärna på den ljumna salladen med bulgur eller matvete för en mer komplett middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Hacka hälften av oreganon och riv det yttersta skalet av citronen och spara till senare. Pressa ur saften. Blanda oreganon och citronsaft med oljan och krydda med salt och peppar.
  2. Yoghurt: Blanda yoghurten med pressad vitlök och citronskalet. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Sallad: Skär sallarossan i halvor genom roten. Stek halvorna i oljan med snittytan nedåt i en stekpanna ca 2 minuter. Lägg upp på ett fat och ringla på dressingen. 
  4. Låt oliverna rinna av. Skär tomaterna i halvor och smula fetaosten.  
  5. Strö över tomater, oliver, fetaost och resten av oreganon över sallarossan och servera med vitlöksyoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 1 kruka oregano
  • skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar ca 3 msk saft)
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Vitlöksyoghurt
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 liten vitlöksklyfta
Sallad
  • 2 sallarossa à ca 300 g (lila salladskål)
  • 1 msk olja
  • 1 dl kalamataoliver
  • 200 g romanticatomater
  • 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1331 kJ / 320 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer