Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Örtkokt kalkonbröst med ciderkokt potatis och savoykål

Ett festligt och roligt recept på kalkon med ciderkokt potatis och savoykål. Kalkon passar utmärkt att servera till exempelvis nyår! Gott, exklusivt och snyggt på tallriken!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg kalkonbröstet i en ugnssäker form.
  3. Blanda örterna med ströbröd, olivolja och kryddor. Fördela det på kalkonbröstets ovansida.
  4. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kalkonen är varm. Lägg ev. folie på efter en stund så att inte örterna blir brända.
  5. Skölj och skala potatisen och koka den mjuk i cider och buljongtärning.
  6. Skär savoykålen i strimlor. Lägg ner tillsammans med potatisen när ca 10 minuter återstår av koktiden.
  7. Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Vänd ner dem tillsammans med potatisen och kålen. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skär kalkonbröstet i skivor.
  9. Servera kalkonbröstet med ciderkokt potatis, savoykål och äpple.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Läs noga ingrediensförteckningen på grönsaksbuljongen.

Tips

Blanda riven pepparrot i crème fraiche - gott till äpple.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg sousvide kokt kalkonfilé
  • 1 dl hackade örter t.ex. persilja och basilika
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 kg sparrispotatis
  • 250 g savoykål
  • 6 dl cider
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 äpplen
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?