Basilikakyckling med tomatbönor
Den färska basilikan i kycklingfiléerna tar kycklingen till nya höjder. Såsen med tomat och bönor blir komplett med lite rödvinsvinäger i. Tricket till perfekt rostad potatis i ugnen är att lägga klyftorna med olivolja på en förvärmd plåt. En värmande rätt för ruggiga dagar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt
peppar
4 kycklingfiléer
1 kruka basilika
1/2 msk smör eller margarin
410 g cannellinibönor
1 vitlöksklyfta
4 tomater
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1832 KJ / 435 kCal
Fett7 g
Salt1.4 g
Kolhydrater52 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi hade potatisen inne i 45 minuter men kan nog bero på hur tjock den är. Svårt att få hel kycklingfilé jämnvarmt på 72 grader.
Stefan
2021-08-03Supergott recept!
Rebecca
2020-05-02