Basilikakyckling med tomatbönor

8
2
Basilikakyckling med tomatbönor

Den färska basilikan i kycklingfiléerna tar kycklingen till nya höjder. Såsen med tomat och bönor blir komplett med lite rödvinsvinäger i. Tricket till perfekt rostad potatis i ugnen är att lägga klyftorna med olivolja på en förvärmd plåt. En värmande rätt för ruggiga dagar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2013

Basilikakyckling med tomatbönor

Ingredienser

4 portioner
900 g sparrispotatis
1 msk olivolja
salt och peppar
4 kycklingfiléer
1 kruka basilika
1/2 msk smör eller margarin
410 g cannellinibönor
1 vitlöksklyfta
4 tomater
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk strösocker

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Stefan

2021-08-03

Vi hade potatisen inne i 45 minuter men kan nog bero på hur tjock den är. Svårt att få hel kycklingfilé jämnvarmt på 72 grader.

Rebecca

2020-05-02

Supergott recept!

Näringsvärde per portion

Energi 1832 KJ / 435 kCal
Fett 7 g
Salt 14 g
Kolhydrater 52 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden