Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och majscouscous med korv

Tomat- och majscouscous med korv är en rätt som du gör på ett kick. Korven steks på medelvärme i en panna. Förbered såsen genom att röra ihop ajvar relish och kvarg. När sedan couscousen kokat klart blandas den med tomat majs och gräslök. Servera sedan korven med smakrik paprikasås och couscous.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Paprikasås: Blanda ajvar relish med kvarg, salt och peppar i en bunke.
  2. Couscous: Skölj och skär tomaterna i tärningar. Låt majsen rinna av i en sil. Hacka gräslöken.
  3. Koka upp vattnet, gärna i en vattenkokare. Häll couscous, salt och olja i en bunke. Häll över det kokande vattnet och täck bunken med ett lock eller plastfolie, låt stå 5 minuter.
  4. Korv: Dela korven i halvor och stek dem runt om i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 7 minuter.
  5. Couscous: Rör om i couscousen med en gaffel. Vänd ner tomater, majs och gräslök.
  6. Servera korven med couscous och paprikasås.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller kokt ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Paprikasås
  • 1 1/2 dl ajvar relish (mild)
  • 1 dl kvarg (10 %)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Couscous
  • 2 tomater
  • 150 g majskorn
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 4 dl vatten
  • 4 dl couscous
  • 1 msk olja
Korv
  • 2 förp kabanoss (à 240 g)
  • 1 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2312 kJ / 553 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer