Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och avokadobruschetta med skaldjur och dragoncrème

Du piffar till den klassiska bruschettan genom att tillaga det här receptet. Du blandar smetig avokado med tomaterna och placerar det på det vitlöksstekta lantbrödet tillsammans med lyxiga skaldjur och en magisk dragoncrème.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomater i tärningar. Dela, kärna ur och tärna avokado. Blanda tomat och avokado med hälften av olivoljan, balsamicovinäger, smaksätt med salt och peppar.
  2. Blanda majonnäs med lättcrème fraiche, hackad färsk dragon och chilisås. Värm resterande olivolja tillsammans med krossade vitlöksklyftor i en stekpanna.
  3. Stek lantbröd i vitlöksoljan precis innan servering, lägg på tomat/avokadosallad, skaldjur och dragoncrème. Garnera tallriken med några olika salladsblad.

För alla

Rätten innehåller ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 tomater i tärningar
  • 2 avokado
  • 5 msk olivolja
  • 2 tsk balsamicovinäger
  • salt och peppar
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk hackad färsk dragon
  • 1 msk chilisås
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 4 skivor lantbröd
  • skaldjur
  • salladsblad
Förslag på skaldjur
  • 500 g oskalade räkor (500 g oskalade = 170 g skalade)
  • 8 pilgrimsmusslor som steks i mycket het panna precis innan servering. krydda med salt och peppar
  • 1 kokt hummer (köttet plockas ur skalet och delas upp i portioner)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB