Tomat- och avokadobruschetta med skaldjur och dragoncrème

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
3
Tomat- och avokadobruschetta med skaldjur och dragoncrème

Du piffar till den klassiska bruschettan genom att tillaga det här receptet. Du blandar smetig avokado med tomaterna och placerar det på det vitlöksstekta lantbrödet tillsammans med lyxiga skaldjur och en magisk dragoncrème.

Tomat- och avokadobruschetta med skaldjur och dragoncrème

Ingredienser

4 portioner
2 tomater i tärningar
2 avokado
5 msk olivolja
2 tsk balsamicovinäger
salt
peppar
1 dl majonnäs
1/2 dl lätt crème fraiche
2 tsk hackad färsk dragon
1 msk chilisås
2 krossade vitlöksklyftor
4 skivor lantbröd
skaldjur
salladsblad

Förslag på skaldjur

500 g oskalade räkor (500 g oskalade = 170 g skalade)
8 pilgrimsmusslor som steks i mycket het panna precis innan servering. krydda med salt och peppar
1 kokt hummer (köttet plockas ur skalet och delas upp i portioner)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jag brukar göra den här nyår och gör då även en lakto-vegetarisk variant med skivade ägg på, som passar väldigt bra till dragonkrämen.

Ulla

2020-12-31

Mycket gott, men det passar nästan bättre till prosciutto.

Ann

2016-07-09

Detta recept gjorde vi som förrätt nyårsafton mycket gott

Camilla

2010-01-02

Testa liknande recept

Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummerbruschetta
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurscocktail med Västerbottensost och kumminkex
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hummertoast
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga