Tomat- och avokadobruschetta med skaldjur och dragoncrème
Du piffar till den klassiska bruschettan genom att tillaga det här receptet. Du blandar smetig avokado med tomaterna och placerar det på det vitlöksstekta lantbrödet tillsammans med lyxiga skaldjur och en magisk dragoncrème.
Ingredienser
4 portioner
2 tomater i tärningar
2 avokado
5 msk olivolja
2 tsk balsamicovinäger
salt
peppar
1 dl majonnäs
1/2 dl lätt crème fraiche
2 tsk hackad färsk dragon
1 msk chilisås
2 krossade vitlöksklyftor
4 skivor lantbröd
skaldjur
salladsblad
Förslag på skaldjur
500 g oskalade räkor (500 g oskalade = 170 g skalade)
8 pilgrimsmusslor som steks i mycket het panna precis innan servering. krydda med salt och peppar
1 kokt hummer (köttet plockas ur skalet och delas upp i portioner)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag brukar göra den här nyår och gör då även en lakto-vegetarisk variant med skivade ägg på, som passar väldigt bra till dragonkrämen.
Ulla
2020-12-31Mycket gott, men det passar nästan bättre till prosciutto.
Ann
2016-07-09Detta recept gjorde vi som förrätt nyårsafton mycket gott
Camilla
2010-01-02