Mozzarellamacka med tomatsallad och lammkorv
Den varma mackan blir en hel middag med goda tillbehör. Först ska mackorna fyllas med mozzarella och stekas så att de får en snygg och god yta. Efter en stund i ugnen serverar man dem med kryddiga korvar och en sallad på tomat och silverlök med balsamvinägrett.
Ingredienser
4 portioner
Mozzarellamacka
2 förp mozzarella (à 125 g)
8 skivor lantbröd med havssalt
1 kruka färsk basilika
flingsalt chili
grovmald svartpeppar
4 msk olivolja
Tomatsallad
1 silverlök
4 tomater eller bifftomater (4 tomater motsvarar 2 bifftomater)
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
4 lammkorvar med fetaost eller annan kryddig korv
Till servering
romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3330 KJ / 796 kCal
Fett58.7 g
Kolhydrater33.9 g
Protein31.7 g
Kommentar
Kanongott! Enkelt att göra, lite lyxvariant av "varma mackor"
Lina
2013-10-26