Tomat- och auberginepasta med rosmarin
Den här pastarätten är inte bara snabb att laga utan också fantastiskt god. Den får härlig sälta från kapris, underbar doft från rosmarin och sötma från honung. Addera aubergine och bönor och du får en mustig tomatsås. Servera såsen över nykokt pasta och toppa med kryddig ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018
Ingredienser
4 portioner
Pastasås
1 rödlök
1 aubergine
1 röd chili
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
salt
peppar
1/2 kruka rosmarin
1 dl vitt matlagningsvin
1/2 msk honung (eller agavesirap för vegansk)
1 burk, hela plommontomater
2 dl vatten
380 g cannellinibönor
1 msk kapris
Till servering
4 port pasta (gärna penne)
150 g salladsärtor
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1888 KJ / 452 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakrik och matig pasta! Perfekt på sommaren men funkar året om!
Cecilia
2023-03-14Väldigt medioker
Kim
2021-10-07Väldigt gott och enkelt! Rekommenderas starkt
Linnéa
2021-05-11