Tomat- och auberginepasta med rosmarin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och auberginepasta med rosmarin

Den här pastarätten är inte bara snabb att laga utan också fantastiskt god. Den får härlig sälta från kapris, underbar doft från rosmarin och sötma från honung. Addera aubergine och bönor och du får en mustig tomatsås. Servera såsen över nykokt pasta och toppa med kryddig ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Pastasås: Skala och skär löken i stora bitar. Ansa och skär auberginen i tärningar. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  3. Fräs lök, aubergine och chili i olivoljan i en gryta och pressa i vitlöken och rör i tomatpurén. Krydda med salt och peppar. 
  4. Repa och hacka rosmarinen, rör ner den och vinet i fräset. Låt koka upp och tillsätt honung, tomater och vatten. Mosa tomaterna lite med en sked och koka ca 5 minuter. 
  5. Till servering: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa salladsärtorna och koka dem med pastan när det återstår 3 minuter.
  6. Pastasås: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Vänd ner bönor och kapris i grytan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera såsen med pastan och toppa med ruccola.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Pastasås
  • 1 rödlök
  • 1 aubergine
  • 1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 msk honung (eller agavesirap för vegansk)
  • 1 burk, hela plommontomater
  • 2 dl vatten
  • 380 g cannellinibönor
  • 1 msk kapris
Till servering
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 150 g salladsärtor
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1888 kJ / 452 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept