Tomat- och auberginepasta med rosmarin

14
0 Klimatsmart
Tomat- och auberginepasta med rosmarin

Den här pastarätten är inte bara snabb att laga utan också fantastiskt god. Den får härlig sälta från kapris, underbar doft från rosmarin och sötma från honung. Addera aubergine och bönor och du får en mustig tomatsås. Servera såsen över nykokt pasta och toppa med kryddig ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Tomat- och auberginepasta med rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Pastasås

1
rödlök
1
aubergine
1
röd chili
2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
1 msk
tomatpuré
-
salt
-
peppar
1/2
kruka rosmarin
1 dl
vitt matlagningsvin
1/2 msk
honung (eller agavesirap för vegansk)
1
burk, hela plommontomater
2 dl
vatten
380 g
cannellinibönor
1 msk
kapris

Till servering

4
port pasta (gärna penne)
150 g
salladsärtor
65 g
rucola

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1888 KJ / 452 kCal
Fett 8 g
Salt 3 g
Kolhydrater 71 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept