Pasta och aubergineragu med rosmarin

14
1 Klimatsmart
Pasta och aubergineragu med rosmarin

En underbart mustig och medelhavsinspirerad aubergineragu som får puttra på spisen till perfektion. Tomaterna, rödlöken, rosmarinen och auberginen skapar smakmagi och gifter sig fint med de lena cannellinibönorna. Servera med al dente pasta och strö över salt och peppar. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2017

Pasta och aubergineragu med rosmarin

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
1
aubergine
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1 msk
tomatpuré
1/2
kruka rosmarin
1 dl
vitt matlagningsvin
1/2 msk
honung (eller agavesirap för veganskt)
1
burk hela tomater (à 400 g)
2 dl
vatten
-
salt och peppar
4
port pasta (gärna lumaconi)
380 g
kokta cannellinibönor

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Vanja

2/6/2020

Jag sökte på ”pasta” och valde ”vegan” son tillval och fick då upp bland annat detta recept. Detta recept är dock inte veganskt eftersom det innehåller honung. Men ni kan ju alltid byta ut honungen mot agavesirap i ert recept 😜

Redaktionen ICAse

2/7/2020

Hej Vanja! Det har du helt rätt. Vi har förtydligat i receptet att man kan välja agavesirap för att göra rätten vegansk. Tack för att du uppmärksammade oss på det och jag beklagar att det hade blivit fel. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2015 KJ / 482 kCal
Fett 8.3 g
Salt 2.18 g
Kolhydrater 74.8 g
Protein 18.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept