Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta och aubergineragu med rosmarin

En underbart mustig och medelhavsinspirerad aubergineragu som får puttra på spisen till perfektion. Tomaterna, rödlöken, rosmarinen och auberginen skapar smakmagi och gifter sig fint med de lena cannellinibönorna. Servera med al dente pasta och strö över salt och peppar. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skala och skär löken i stora bitar. Ansa och skär auberginen i tärningar.
  3. Fräs lök och aubergine i olivoljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken mot slutet och rör ner tomatpurén.
  4. Hacka rosmarinen, rör ner den och vinet i lökfräset. Låt koka upp och tillsätt honung, tomater och vatten. Mosa tomaterna lite med en sked och koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner bönorna i såsen och låt dem bli varma.
  7. Servera såsen med pastan.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 aubergine
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 msk honung
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 380 g kokta cannellinibönor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2015 kJ / 482 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept