Pasta och aubergineragu med rosmarin
En underbart mustig och medelhavsinspirerad aubergineragu som får puttra på spisen till perfektion. Tomaterna, rödlöken, rosmarinen och auberginen skapar smakmagi och gifter sig fint med de lena cannellinibönorna. Servera med al dente pasta och strö över salt och peppar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2017
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 aubergine
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1/2 kruka rosmarin
1 dl vitt matlagningsvin
1/2 msk honung (eller agavesirap för veganskt)
1 burk hela tomater (à 400 g)
2 dl vatten
salt
peppar
4 port pasta (gärna lumaconi)
380 g kokta cannellinibönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2015 KJ / 482 kCal
Fett8.3 g
Salt2.18 g
Kolhydrater74.8 g
Protein18.9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag sökte på ”pasta” och valde ”vegan” son tillval och fick då upp bland annat detta recept. Detta recept är dock inte veganskt eftersom det innehåller honung. Men ni kan ju alltid byta ut honungen mot agavesirap i ert recept 😜
Vanja
2020-02-06Hej Vanja! Det har du helt rätt. Vi har förtydligat i receptet att man kan välja agavesirap för att göra rätten vegansk. Tack för att du uppmärksammade oss på det och jag beklagar att det hade blivit fel. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-07