Krämig pasta med pecorino och grönkål

8
4
Krämig pasta med pecorino och grönkål

Visst föredrar man mycket sås till sin pasta? Speciellt om den är gjord på pecorino, grädde och matlagningsvin! Grönsaker och bönor utgör basen, och bildar en krämig sås som sedan hälls över den kokta pastan. Avsluta med att riva lite extra ost på toppen. Smaklig spis önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020

Krämig pasta med pecorino och grönkål

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna lumaconi)
150 g
haricots verts
1
förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1
röd peppar (chili)
125 g
hackad färsk grönkål
1 msk
olivolja
2 1/2 dl
vitt matlagningsvin
2 1/2 dl
vispgrädde
100 g
pecorinoost
-
salt
-
peppar
1/2
kruka persilja

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Pressa och fräs med lite vitlök i grönkålen.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Elin

2020-03-23

Halvera vinet. Kokar inte bort utan blir väldigt stark smak av det tyvärr annars gott.

Redaktionen ICAse

2020-03-26

Tack Elin, Alexandra och Andreas för era kommentarer. Vi har nu uppdaterat texten i receptet så att man kokar kål och vin tills vinet nästan kokat in. Hoppas ni provar laga receptet igen. Hälsningar Ulrika

Alexandra

2020-03-11

Smakade lite för mkt vin,tyvärr

Andreas

2020-03-09

Smakade alldeles för mycket vin. Skulle behövt balanseras upp med någon annan smak

Näringsvärde per portion

Energi 2991 KJ / 714 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 65 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept