Krämig pasta med pecorino och grönkål
Visst föredrar man mycket sås till sin pasta? Speciellt om den är gjord på pecorino, grädde och matlagningsvin! Grönsaker och bönor utgör basen, och bildar en krämig sås som sedan hälls över den kokta pastan. Avsluta med att riva lite extra ost på toppen. Smaklig spis önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
150 g haricots verts (bönor)
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 röd peppar (chili)
125 g hackad färsk grönkål
1 msk olivolja
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
100 g pecorinoost
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2991 KJ / 714 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Halvera vinet. Kokar inte bort utan blir väldigt stark smak av det tyvärr annars gott.
Elin
2020-03-23Tack Elin, Alexandra och Andreas för era kommentarer. Vi har nu uppdaterat texten i receptet så att man kokar kål och vin tills vinet nästan kokat in. Hoppas ni provar laga receptet igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-26Smakade lite för mkt vin,tyvärr
Alexandra
2020-03-11Smakade alldeles för mycket vin. Skulle behövt balanseras upp med någon annan smak
Andreas
2020-03-09