UNDER 45 MIN | Medel

Krämig pasta med pecorino och grönkål

Visst föredrar man mycket sås till sin pasta? Speciellt om den är gjord på pecorino, grädde och matlagningsvin! Grönsaker och bönor utgör basen, och bildar en krämig sås som sedan hälls över den kokta pastan. Avsluta med att riva lite extra ost på toppen. Smaklig spis önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa haricots vertsen och koka dem tillsammans med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  3. Häll cannellinibönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Strimla chilin.
  4. Fräs kålen mjuk i olivoljan tillsammans med chilin i en stekpanna. Häll i vinet och låt koka tills vinet nästan har kokat in. Blanda ner grädde och cannellinibönorna och låt sjuda någon minut.
  5. Riv osten fint på ett rivjärn och rör ner den (spara ev lite till servering), koka upp och smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka persiljan.
  7. Blanda pastan med kålsåsen och strö över persiljan. Servera gärna med lite extra pecorino.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Pressa och fräs med lite vitlök i grönkålen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 150 g haricots verts
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
  • 1 röd peppar (chili)
  • 125 g hackad färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g pecorinoost
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kruka persilja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2991 kJ / 714 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept