Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Musselpanna med thaismak

Musselpanna med thaismak är ett spännande recept med många smaker som ingefära, citrongräs och koriander. Före servering, häll lite spad i varje tallrik och ät musslorna med ett vitt bröd som är gott att doppa i musselspadet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Alla musslor ska ha slutet skal. Skär citrongräset i ca 2 cm breda bitar.
  2. Skala och skär ingefäran i skivor. Pressa limefrukten. Häll vatten, socker, salt, citrongräs, ingefära och limesaft i en panna.
  3. Koka upp och låt koka ett par minuter. Häll i vinet.
  4. Lägg ner musslorna i det kokande spadet och koka på stark värme under lock tills musslorna öppnar sig, ca 5 min.
  5. Fördela musslorna i djupa tallrikar. Sila buljongen och blanda i hackade korianderblad. Häll lite spad i varje tallrik och ät musslorna med ett vitt bröd som är gott att doppa i musselspadet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 stjälk citrongräs
  • 25 g färsk ingefära
  • saft av 1 lime
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vitt vin
  • 4 korianderblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?