Tom Kha Gai med fisk

168
0
Tom Kha Gai med fisk

Smakstark thaigryta med mycket grönsaker. När grytan har fått koka ihop är det bara att tillsätta färdigskurna tärningar av torsk och lax, eller den fisk du annars föredrar. Grytan är suverän vardagsmat med härliga asiatisk touch.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Tom Kha Gai med fisk

Ingredienser

4 portioner
250 g rotselleri
250 g morot
3 salladslökar
150 g sockerärtor
2 msk olja
1/2 - 1 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk koncentrerad fiskfond
2 dl vatten
2 msk färskpressad limejuice
1 msk japansk soja
1 msk asiatisk fisksås
1 msk flytande honung
1 påse frysta torsk- och laxtärningar (à 300 g)
mynta till garnering
ris till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

168

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2995 KJ / 715 kCal
Fett 38 g
Salt 2.67 g
Kolhydrater 65 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden