Tom Kha Gai med fisk
Smakstark thaigryta med mycket grönsaker. När grytan har fått koka ihop är det bara att tillsätta färdigskurna tärningar av torsk och lax, eller den fisk du annars föredrar. Grytan är suverän vardagsmat med härliga asiatisk touch.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
250 g rotselleri
250 g morot
3 salladslökar
150 g sockerärtor
2 msk olja
1/2 - 1 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk koncentrerad fiskfond
2 dl vatten
2 msk färskpressad limejuice
1 msk japansk soja
1 msk asiatisk fisksås
1 msk flytande honung
1 påse frysta torsk- och laxtärningar (à 300 g)
mynta till garnering
ris till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2995 KJ / 715 kCal
Fett38 g
Salt2.67 g
Kolhydrater65 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer