Laxsoppa med grädde och vitt vin

Den här laxsoppan är en enkel fisksoppa med grädde och vitt vin. Du lagar den mustiga och krämiga soppan med fryst lax i bitar och frysta blåmusslor. Grytan får även smak av purjolök, vitlök, chili, morot, vitt vin och grädde. Servera tillsammans med en krämig saffransaioli!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 morötter
1 palsternacka
2 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl vatten
1 1/2 msk konc fiskfond
2 dl vispgrädde
1/2 - 1 msk majsstärkelse
300 g frysta laxtärningar
450 g frysta blåmusslor
150 g salladsärtor
salt
svartpeppar
1 dl hackade blandade örter (t ex basilika, persilja och gräslök)
Till servering
saffransaioli
Gör så här
00:05:00
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. aioli.
Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett41 g
Salt3.73 g
Kolhydrater21 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
15 stGrädden skar sig!
Bo
Värsta soppan jag någonsin ätit. Totalt oätbar.
Jens
Så gott recept!! Körde schalottenlök istället för purjo, räkor istället för musslor samt lite mera vin.
Martina
Jättegod! Bytte ut musslor till mera fisk. Hadd i dill, persilja och gräslök på slutet. Åt surdegsostmacka till.
Camilla
Smakar och doftar ljuvligt men nästa gång tar jag dubbelt med vatten, vin, grädde, fond och vitlök.
Alexander
Smakade för mkt vin för min del, men det var min första gång jag lagade mat med vin så det kanske ska vara så 🤷🏽♀️
Aida
Jättegod krämig smak.
Merja
Gott
Marjatta
Jättegod. Går bra med fisksås i stället för fiskbuljong.
Damir
Jätte god! Denna kommer vi äta igen och igen och igen…
Helen