Laxsoppa med grädde och vitt vin
Den här laxsoppan är en enkel fisksoppa med grädde och vitt vin. Du lagar den mustiga och krämiga soppan med fryst lax i bitar och frysta blåmusslor. Grytan får även smak av purjolök, vitlök, chili, morot, vitt vin och grädde. Servera tillsammans med en krämig saffransaioli!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 morötter
1 palsternacka
2 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl vatten
1 1/2 msk konc fiskfond
2 dl vispgrädde
1/2 - 1 msk majsstärkelse
300 g frysta laxtärningar
450 g frysta blåmusslor
150 g salladsärtor
salt
svartpeppar
1 dl hackade blandade örter (t ex basilika, persilja och gräslök)
Till servering
saffransaioli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. aioli.
Energi2639 KJ / 630 kCal
Fett41 g
Salt3.73 g
Kolhydrater21 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod! Bytte ut musslor till mera fisk. Hadd i dill, persilja och gräslök på slutet. Åt surdegsostmacka till.
Camilla
2024-11-21Smakar och doftar ljuvligt men nästa gång tar jag dubbelt med vatten, vin, grädde, fond och vitlök.
Alexander
2024-09-25Smakade för mkt vin för min del, men det var min första gång jag lagade mat med vin så det kanske ska vara så 🤷🏽♀️
Aida
2024-07-03